Герхард Шрьодер напусна борда на руския петролен гигант "Роснефт"

1
Герхард Шрьодер бе подложен на остри обществени критики заради факта, че запазва доходоносната си позиция в съвета на директорите на "Роснефт", на която е от 2017 година
Герхард Шрьодер бе подложен на остри обществени критики заради факта, че запазва доходоносната си позиция в съвета на директорите на "Роснефт", на която е от 2017 година Снимка: ЕПА / БГНЕС

Бившият германски канцлер Герхард Шрьодер, приближен на президента на Русия Владимир Путин, ще напусне съвета на директорите на "Роснефт"

Това съобщи руската петролна група, цитирана от Франс прес и БТА. Същото ще направи и германският бизнесмен Матиас Варниг.

Според "Роснефт" Герхард Шрьодер е информирал компанията, че не може да продължи да изпълнява функциите си в рамките на управителния орган.

Отнасяме се с разбиране към решението им и благодарим за постоянната помощ, обяви руският гигант в комюнике, цитирано от Ройтерс.

Бундестагът, долната камара на германския парламент, реши вчера да лиши Шрьодер от някои привилегии, с които се е ползвал в качеството си на бивш канцлер.

Депутатите от Европейския парламент също са приели с мнозинство резолюция с необвързващ характер, с която искат той да подаде оставка, припомня АФП.

Герхард Шрьодер бе подложен на остри обществени критики заради факта, че запазва доходоносната си позиция в съвета на директорите на "Роснефт", на която е от 2017 година.

Напускането на Шрьодер и Варниг идва след оттеглянето на петима други чуждестранни вицепрезиденти на "Роснефт", съобщиха пред Ройтерс шестима източника.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    запъртък
    другар и съвест са 2 взаимоизключващи се неща. виждаш некадърния нерез пенчо, ще виси като ташак в кметсвото до последно
  • 4
    1
    русенец
    А другарката Ирина Бокова ще напусне ли борда на директорите на "Фосагро"?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари