Герхард Шрьодер отказа пост в борда на Газпром

0
Бившият германски канцлер понесе критики за връзките си с Русия в условията на инвазията в Украйна
Бившият германски канцлер понесе критики за връзките си с Русия в условията на инвазията в Украйна Снимка: GettyImages

Това потвърдиха източници, близки до бившия германски канцлер

Бившият канцлер на Германия Герхард Шрьодер, който понесе критики за връзките си с Русия в условията на инвазията в Украйна, няма да приеме номинация за място в борда на руската енергийна компания "Газпром", съобщи ДПА, като се позовава на съобщение в Линкдин (Linkedin), предаде БТА.

Източници, свързани с бившия канцлер, са потвърдили автентичността на съобщението. Шроьдер заявява, че отдавна е казал на "Газпром", че не е заинтересуван от номинацията.

Отказът на Шрьодер да прекъсне бизнес връзките си с Русия след нейната инвазия в Украйна разгневи мнозина в целия политически спектър в Германия и миналата седмица доведе до предложение той да бъде лишен от редица привилегии като бивш канцлер, сред които и кабинет в Бундестага.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари