ГЕРБ - Русе: Николай Събев на практика уличи Пенчо Милков в лъжа

1
Кой лъже по казуса с Летище Русе?
Кой лъже по казуса с Летище Русе? Снимка: Община Русе

ГЕРБ - Русе са много активни днес

Минути след като Десислава Атанасова излезе с брифинг за злоупотреби в обществена поръчка в Русе, на страницата на партията се появи и пост за казуса с Летище Русе.

"Кой лъже по казуса с Летище Русе?", питат те и продължават:

Със свое изявление на страницата си във фейсбук транспортният министър Николай Събев на практика уличи кмета на Община-Русе Пенчо Милков в лъжа. Че някой лъже и не си е свършил работата коректно, това вече и децата го разбраха, защото повече от ясно е, че полети Русе – София от април няма да има. Не е сигурно и дали изобщо ще има или това е поредният ялов проект, в който се хвърлят обществени средства и прах в очите на хората.

В своя пост Събев директно заяви: Летището е общинска собственост. Община Русе още не е подала документите към ЕК за да има право да ползва тези 2.5 млн лв отпуснати от правителството. Трети месец вече не ги подава. Парите са преведени на община Русе още през Декември 2021.

Журналисти се опитаха да обяснят на транспортния министър, че кметът на Русе ги е уверил, че документите са изпратени на Европейската комисия, но от там се бавят. „Не е така!” – отсече Николай Събев, което е равнозначно на „Кметът лъже!”

Междувременно коментиращи в мрежата директно обобщиха: „Кметът саботира както собствения си град, така и правителството, явно.”

Интересно колко още балони трябва да се спукат, за да стане ясно на русенци, че повечето от така широко прокламираните проекти и инвестиции от широка обществена значимост, какъвто е дискусионния в момента проект за градския басейнов комплекс, са просто едни пиар акции, черни дупки за поглъщане на огромни количества обществени средства със съмнителен резултат.

Красиви картинки и високопарни думи лесно се фабрикуват, реалността обаче е съвсем различна. В момента имаме поредния затлачен проект – този за летище Щръклево, за което ГЕРБ предупреди в своя позиция преди време какво ще стане. Сега отново имаме основателни съмнения за представения на русенската общественост проект за басейнов комплекс в Парка. Дали това няма да се окаже поредната дупка, поглъщата милиони левове, с неуточнен краен срок? Разиграващото се в момента тупане и прехвърляне на топката между общинската и държавна администрация оставя горчив привкус на хаос, безхаберие и лъжи!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Дедо Мъде
    Дуловската КРАДЛИВА сврака, е също готова, за СЛИВЕНСКИЯ затвор, но устата и е като ГРАДСКИ КЕНЕФ!!!
  • 11
    2
    Пенчо Милков
    Герб Русе е най-долната сган!Кражби до кражби целият град знае,че Десислава Атанасова духа на Сакатия крадец Пламен Нунев!Кажете Герб Русе кога ще върнете откраднатите пари!
  • 2
    1
    10 стинки
    Ае махай се Пенч. ГЕРБ били предупредили... да кажат ГЕБР за АЕЦ Белене какво ги бяха предупредили други ора.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари