Български инвеститори са готови да развиват Летище Русе

1
Христо Крушарски от „СТРОЙПРОЕКТ“ ЕООД призова Общинския съвет да не губи време и да одобри предложението, защото е готов само до месец май да вложи до 1,5 милиона лева
Христо Крушарски от „СТРОЙПРОЕКТ“ ЕООД призова Общинския съвет да не губи време и да одобри предложението, защото е готов само до месец май да вложи до 1,5 милиона лева

Христо Крушарски от „СТРОЙПРОЕКТ“ ЕООД призова Общинския съвет да не губи време и да одобри предложението, защото е готов само до месец май да вложи до 1,5 милиона лева

Не става въпрос за чуждестранна фирма или хора, които искат да правят политика. Това са българи, които застават с лицата си, имат познания, опит и средства, които желаят да вложат веднага в Летище Русе“. Това заяви кметът Пенчо Милков на среща с медиите във връзка с предложението му до Общинския съвет за учредяване на безвъзмездно право на ползване за срок от 10 години на Летище Русе от страна на „ЕЪРПОРТ РУСЕ“ ООД и входираното в Общината инвестиционно предложение за поетапното му развитие.

Съвместното дружество е съставено от „СТРОЙПРОЕКТ“ ЕООД и „ЩРАПЛАН“ ЕООД. Техни собственици са съответно Христо Крушарски и Антони Търницов, с когото настоящият кметски екип работи отдавна.

Още в началото на работата ни за възстановяване на полетите привлякохме г-н Търницов като експерт. Той е запознат с летището от 2017 г., когато прави концесионния му анализ. Неговата експертиза ни помогна много и след поставянето на нормативната невъзможност да разходваме средствата от държавата, с него продължихме да търсим варианти идеята да се реализира“, допълни Милков.

Опитът на Крушарски идва от бизнеса, който развива в последните 22 години - системи за извалявания и борба с градушките чрез самолетен способ. Фирмата му действа не само в България, но и в Румъния, а големият интерес към услугата предполага поток от сигурни средства, които да бъдат инвестирани в русенското летище.

Инвестиционното предложение предвижда три етапа на развитие. На първо време приоритет за инвеститорите е ограждането на имота, ремонт на пистата и осветяването й, така че да могат да се случват и нощни полети. Целта е с времето да са налице необходимите подобрения и лицензи, които да позволят и пътнически полети.

Крушарски призова Общинския съвет да не губи време и да одобри предложението, защото е готов само до месец май да вложи до 1,5 млн. лв.

Авиацията е най-регулираният бизнес в света и изисква голям обем документация, за да се гарантира безопасността. Ние сме готови да започнем да я изготвяме“, обясни Антони Търницов и подчерта, че първата стъпка е Генералният план за развитие на летището.

Вчера инвестиционното предложение бе представено лично от представителите на съвместното дружество на общинските съветници от Комисията по закон, обществен ред и сигурност. На извънредното си заседание този понеделник комисията ще се произнесе дали точката ще влезе в дневния ред на редовната сесия на местния парламент на 24 януари.

Самото инвестиционно предложение можете да откриете тук.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    Минувач
    Те ако ставаха за нещо нямаше да си губят времето с менчо
  • 4
    2
    Васил
    Пеньчо, тъп си като гъба!Сселският бек-измамник(и ДС креатура) е стратегигески инвеститор, колкото Русе е Виена!
  • 1
    1
    123
    Ами комомо, доко доко, момомо, питахте ли ги. Сложили са ви в регистъра им. Съобразявайте се.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари