ГЕРБ дава на МВР сигнал за нередност при обществена поръчка в Русе

3
Десислава Атанасова получила анонимен сигнал за корупция по пощата
Десислава Атанасова получила анонимен сигнал за корупция по пощата

Десислава Атанасова получила анонимен сигнал за корупция по пощата 

Председателят на парламентарната група (ПГ) на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова обяви на брифинг в парламента, че ще изпрати на Министерството на вътрешните работи (МВР) и премиера Кирил Петков сигнал за нередност при провеждането на обществена поръчка за изграждането на анаеробна инсталация за отпадъци в Русе. Поръчката е на стойност над 23 милиона лева по Оперативна програма „Околна среда“ (ОПОС), каза тя. Депутатът обясни, че сигналът е постъпил в пощенската ѝ кутия от анонимен подател, а документите съдържат данни за „редица нарушения“, предаде БТА.

По думите на Атанасова сигналът е изпратен и до депутати от „Продължаваме Промяната“, „Има такъв народ“ и ДПС. Тя изрази очакване въпросните парламентарни групи също да сезират институциите.

Атанасова обясни, че в сигнала е посочено, че консултант е уведомил кмета и зам.-кметовете на общината, че всички фирми, които са участвали в тази обществена поръчка, не отговарят на предварително обявените условия. „Въпреки това те са допуснати до класиране и вероятно техните ценови оферти не само са отворени, но скоро ще бъде избран изпълнител по тази обществена поръчка“, заяви още председателят на ПГ ГЕРБ-СДС.

Аз нямам възможност да проверя нито поръчката, нито автентичността на сигнала, но ме обезпокоява фактът, че средства, които са спечелени по ОПОС, може да бъдат опорочени, коментира Атанасова. Тя уточни, че е решила да сезира именно МВР, защото министерството се е заявило като "големия борец с корупцията". Премиерът Кирил Петков, по думите на Атанасова, е "националният координатор за борба с корупцията".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    3
    Нунификация
    А "анонимния" сигнал от кого е? Да не би от един бивш, дето името му започва с К или от един друг, дето името му пак започва с К?
  • 5
    2
    БАЙ МИТЬО
    МОЯТ СИГНАЛ Е ДО ГЕРБ! ДО ВЧЕРА БЯХ ЕДИН ОТ ВАС, НО ДНЕС НЕ. ПОПИТАХТЕ ЛИ НИ ДАЛИ СМЕ СЪГЛАСНИ, ДА ИЗПРАЩАТЕ ОРЪЖИЕ НА УКРАЙНА? КАК СЕ ГАСИ ОГЪН, КАТО НАЛИВАМЕ МАСЛО ЛИ? ЖАЛКО ЗА ВАС. ХРАНИ КУЧЕ ДА ТЕ ЛАЕ!!!
  • 9
    1
    Нели КОЛЕВА
    Г-жо,Вие уточнявате,че не сте проверила сигнала-нали сте юрист?Според мен сте длъжна да направите проверка и тогава да обявявате каквото и да е било.Ако сигналът е неверен-тогава ?Това не е ли набеждаване според НК?Кой ще отговаря-явно този анонимник.Вече много пъти е имало подобни сигнали и след тях-тишина.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари