Пенчо Милков: Община Русе е собственик и ще остане собственик на летището

4
Зад нашата мечта застават хора, които умеят да постигат целите си, увери градоначалникът
Зад нашата мечта застават хора, които умеят да постигат целите си, увери градоначалникът Снимка: Община Русе

Зад нашата мечта застават хора, които умеят да постигат целите си, увери градоначалникът

"Община Русе е собственик и ще остане собственик на летището. Срочното право на ползване, което би се предоставило с решение на Общинския съвет, ще ни запази като собственик. В същото време съвместното дружество на Христо Крушарски и Антони Търницов ще може да прави необходимите инвестиции и да извърви законовите стъпки, за да имаме след време и пътнически полети."

Това заяви кметът на Община Русе по повод на инвестиционното намерение на две български фирми да развиват летище Русе.

"Вярвам, че Летище Русе ще се развие и утвърди като регионално.

Като кмет осигурих ремонта на покрива и помещенията му с общински средства, проведох редица разговори, за да бъде одобрена идеята от държавата и да ни предостави средства за реализирането ѝ.

В един момент бяхме поставени пред правна невъзможност, но с екипа ми не сме спирали да действаме за осъществяване желанието на русенци.", обясни градоначалникът.

"Още в самото начало на работата ни за летището привлякохме Антони Търницов като консултант. Той има опит с него още от 2017 г., когато е правил концесионния анализ.

Г-н Търницов работеше и мислеше с нас и когато видя случващото се с проекта с държавата, продължихме съвместната си работа, търсейки нова възможност.

Такава открихме в лицето на Христо Крушарски и „СтройПроект“.

Постигнатото до момента от двамата като личности и професионалисти ни убеждава, че зад нашата мечта застават хора, които умеят да постигат целите си.

А те са реални и постижими. Затова предлагам на Общинския съвет тази възможност.

И нещо много важно.

Община Русе е собственик и ще остане собственик на летището.

Срочното право на ползване, което би се предоставило с решение на Общинския съвет, ще ни запази като собственик. В същото време съвместното дружество на Христо Крушарски и Антони Търницов ще може да прави необходимите инвестиции и да извърви законовите стъпки, за да имаме след време и пътнически полети.

Тук не става въпрос за чуждестранна фирма или хора, които искат да правят политика. Това са българи, които застават с лицата си, имат познания, опит и средства, които желаят да вложат веднага в нашето летище.", допълни Пенчо Милков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    2
    Защо
    Първо, трябва изрично да бъде подчертано, че летището трябва да е за ГРАЖДАНСКИ полети и не може да му се сменя предназначението /като за военно летище/. Второ, трябва да питаш гражданите преди да развиваш мухите, които наричаш "идеи" какви предложения имат, дали изобщо искат друг да го стопанисва, а не Общината и съответно приходите да остават в общината. Вместо да наемете международна фирма която да ви го лицензира, се кланяте на всякакви "специалисти" и "бизнесмени" и "консултанти". Мвесто лакърдии колко са велики тези хора, моля порт фолио за тях, някакви данни, как осъществяват дейността си, през каква фирма, гражданите на Русе да могат да си направят здаключение за вашите "консултанти", а не тук да ни разказвате приказки за деца. АБЕ, и ние обичаме Русе, но ни писна от теб. Вие не можахте с една документация да се справите, по която всяко кметство с керимидки дори получи пари за инфраструтктура от регионалното министерство, не можете да скочите 20 см образно казано, пък сте се засили да скочите 2 метра. Самото заглавие навежда на мисълта дори, как Русе ще загуби летището си
  • 6
    1
    СкъсанЛявЧервенШушон
    Тия тримата са големи комунистически разбойници. Ще провалят всичко, не очаквайте нищо добро от тях!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари