Geely представи нови акумулаторни блокове за електромобилите: зареждане за 15 минути и пробег над 1000 километра

1
Сегашните решения за бързо зареждане отнемат от 30 минути да 1 час
Сегашните решения за бързо зареждане отнемат от 30 минути да 1 час

Сегашните решения за бързо зареждане отнемат от 30 минути да 1 час

По време на Световната конференция по акумулаторни батерии председателят на борда на директорите на Geely Holding Group или просто Geely Лий Шуфу заяви, че неговата компания се е фокусирала преди всичко върху акумулаторните технологии, химията на акумулаторните батерии, начините за подмяна на акумулаторните блокове, върху фотоелектричната зелена енергия, върху различните видове утилизация и преработка, пише KALDATA.

Той заяви, че Geely е почти готова да представи на пазара акумулаторни блокове за електромобили, които със сигурност ще се харесат на потребителите понеже ще се зареждат само за 15 минути и ще осигуряват над 1000 км пробег.

Сегашните решения за бързо зареждане отнемат от 30 минути да 1 час. Това твърде дълго време е най-голямата пречка за преминаването от ДВГ автомобили към електромобили. Но ако бързото зареждаме бъде намалено на 15 минути, то времето на зареждане няма да се различава особено от това на бензиностанциите, които зареждат конвенционалните автомобили.

Лий Шуфу допълни, че плътността на енергията на новите акумулаторни батерии може да достига до 255 ватчаса на килограм и тази особеност с лекота може да осигури 1000 км. пробег.

На практика всички технологични медии са на мнение, че съвсем скоро Китай ще направи голям скок в технологиите за електромобилите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари