Фотограф превърна стария си компютър в камера

0

Със сигурност поне веднъж сте се сблъсквали със ситуацията какво да направите със стария си компютър или друга технологични джаджи? Независимо какво решените сте взели едва ли сте проявили креативност, както иранския фотограф с името Алиреза Ростоми. В крайна сметка той решава да вдъхне нов живот на компютъра, който е използвал преди 20 години, но вече събира единствено свободно място в неговия дом.

След като събира всички работещи части от хардуера решава да ги използва, за да създаде работещ фотоапарат и да се забавлява още повече с любимото си хоби. Алиреза Ростоми успява да го направи и проекта му определено е доста атрактивен, съобщава PetaPixel, предава digital.bg. Визията на устройството е доста необичайна, но въпреки това работи, както очаквате след интеграцията на LInhof обектив в предната част.

Проектът на иранския фотограф е забавен и показва как с малко свободно време и резервни части от стария компютър можем да създадем нова джаджа, която работи по предназначение. Алиреза Ростоми дори публикува няколко снимки в социалните мрежи с устройството, което успява да сглоби. Той изрази увереност да продължи да експериментира и да създаде прототип, работещ едновременно като фотоапарат и компютър.

Източник: digital.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари