Huawei представи Mate 20 Pro

0
Смартфон, който зарежда друг смартфон
Смартфон, който зарежда друг смартфон

Устройството идва с тройна Leica камера.

Производителите на телефони вече представиха водещите си устройства, след което се отдръпнаха от сцената в очакване на продажбите през празничния сезон. За един от тях обаче шоуто продължава.

Китайският гигант Huawei днес анонсира флагманите Mate 20 и Mate 20 Pro, които идват с привлекателни функции. Една от най-любопитните е опцията за безжично зареждане в Mate 20 Pro, която позволява на смартфона да зарежда безжично друг смартфон, включително на чужди марки. Функцията не може да бъде открита в никое друго устройство на пазара, пише Engadget.

От изданието обясняват, че Mate 20 Pro може да зарежда не само безжичните слушалки Freebuds 2 на Huawei, а на практика всяка джаджа, поддържаща Qi стандарта. Това дава възможност на човек да сподели електрическия заряд на своя телефон и да отдаде енергия на приятел в нужда например, пък дори той да е собственик на друга марка телефон. Иначе благодарение на супер бързото зареждане самият Mate 20 Pro може да се напълни от 0 до 70% за 30 минути.

За любителите на фотографията китайският производител отново предлага камера, разработена съвместно с Leica. И то тройна камера. Най-общо тя идва с променливо фокусно разстояние от 16 до 80 мм и разтвор на диафрагмата от f/1.8 до f/2.4.

Трите камери са:

1. 40-мегапикселова ocнoвнa леща c eĸвивaлeнтнo фoĸycнo paзcтoяниe 28 мм и cвeтлocилa f/1.8;

2. 8-мегапикселова ĸaмepa c 80 мм зyм oбeĸтив, ocигypявaщa тpиĸpaтнo oптичнo и пeтĸpaтнo xибpиднo yвeличeниe. Диафрагмата се отваря до f/2.4;

3. 20-мегапикселова ĸaмepa c 16 мм oбeĸтив и aпepтypa f/2.2, осигуряваща възможност за заснемането на cвpъxшиpoĸoъгълни cнимĸи.

Какво още има Mate 20 Pro:

  • 6.39-инчов OLED дисплей с резолюция 3120х1440
  • 6 GB RAM
  • 128 GB флаш памет
  • 4200 mAh батерия
  • Защита от влага и прах клас IP68
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари