Енергото на среща с кмета Пенчо Милков

2
На срещата бяха обсъдени и предстоящите нови цени на регулиран пазар от 1 юли тази година
На срещата бяха обсъдени и предстоящите нови цени на регулиран пазар от 1 юли тази година

Като част от своята информационна кампания за запознаване на местната власт в Североизточна България с новостите в енергийния сектор, през тази седмица управителите на ЕНЕРГО-ПРО Варна посетиха Габрово, Русе, Разград и Търговище, съобщава Агенция Крос

Водеща тема в разговорите беше предстоящата либерализация на всички малки стопански обекти от 1 октомври тази година. Промяната ще създаде конкурентна среда в бизнес средите и ще доведе до повишена ефективност в предлагането на електроенергия чрез пазарните механизми на свободната търговия. Съгласно промените в Закона за енергетиката, крайният снабдител в качеството си на настоящ доставчик ще уведоми всички свои небитови клиенти за предстоящото преустановяване на доставката по регулирани цени считано от 01.10.2020 г.

 Бяха обсъдени и предстоящите нови цени на регулиран пазар от 1 юли тази година. Кметовете бяха запознати и с процеса по актуализиране на данни за предоставена мощност от небитовите клиенти и зададоха допълнителни въпроси относно начина на прилагане, предимствата за потребителите и подходите при намаляване и увеличаване на максималната мощност на обектите. Информация за възможните въпроси и отговори по отношение на кампанията са публикувани на интернет страницата на ЕРП Север. 

.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари