Кметът на Русе постави въпросите за летище Щръклево и таксите от Дунав мост пред ресорни министри

6
Градоначалникът е разговарял с ресорните министри за това част от  таксите, събирани на Дунав мост да остават в Русе, създаването на високотехнологичен индустриален парк, бъдещето на летище Щръклево и прехвърлянето на собствеността на Музея на транспорта
Градоначалникът е разговарял с ресорните министри за това част от таксите, събирани на Дунав мост да остават в Русе, създаването на високотехнологичен индустриален парк, бъдещето на летище Щръклево и прехвърлянето на собствеността на Музея на транспорта

Редица срещи по важни за Русе теми е провел днес кметът Пенчо Милков в София

Това става ясно от негова публикация във фейсбук. Градоначалникът е разговарял с ресорните министри за това част от  таксите, събирани на Дунав мост да остават в Русе, създаването на високотехнологичен индустриален парк, бъдещето на летище Щръклево и прехвърлянето на собствеността на Музея на транспорта. 

Ето целия пост на Милков: 

"Интензивни срещи имах днес с министъра на икономиката Кирил Петков и на транспорта - Георги Тодоров. Представихме със заместник-кмета Димитър Недев два проекта, за които получихме подкрепа - за създаване на високотехнологичен индустриален парк в Русе и за развитие на съществуващия.

С ръководителя на Главна дирекция “Гражданска въздухоплавателна администрация” Христо Щерионов направихме програма за възстановяване на полетите от Летище Русе. Екип на дирекцията ще дойде в Русе, за да започне изследване на пистата за максималните тонажи на самолети, които може да приема.

С транспортния министър ще търсим възможност част от таксите на Дунав мост да остават в Русе. Разговаряхме за стопанисване на Музея на транспорта от Община Русе, като БДЖ Пътнически превози се ангажираха да задвижим съвместно решението на този наболял проблем.

И още важни въпроси за Русе, по които ще работим заедно с ръководители на ведомства и експерти."

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари