Електронен „Наръчник на мама” по случай Деня на детето

1
Наръчникът може да бъде изтеглен от официалната интернет страница на Комисията за защита на потребителите
Наръчникът може да бъде изтеглен от официалната интернет страница на Комисията за защита на потребителите

В навечерието на Деня на детето, 1 юни, Комисията за защита на потребителите (КЗП) разпространява електронен „Наръчник на мама”.

В него са представени чрез описание и илюстрации най-често забраняваните от контролния орган опасни детски облекла и продукти, свързани с отглеждането на подрастващите. Поставен е специален акцент върху произтичащите от употребата на тези изделия рискове. В карета са поместени експертни съвети към майките как да избегнат закупуването на продукти, които могат да навредят на здравето и живота на децата им.  

Наръчникът може да бъде изтеглен от официалната интернет страница на КЗП.

На 1 юни всеки родител би могъл да се срещне с експерти на КЗП от отдел „Безопасност на стоките” при провеждането на специална изнесена приемна на пл. „Славейков” в София и да получи консултация.

Приемната ще бъде официално открита в 10.00ч. от председателя Димитър Маргаритов и членовете на КЗП Константин Арабаджиев и Константин Райков.

При провеждането на приемната гражданите ще могат да разгледат някои от последните забранени от КЗП опасни детски стоки.  

Информация за всички спрени от продажба в Европейския съюз вредни продукти е налична в специалния регистър на опасните стоки в Европа, публикуван на сайта на КЗП.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари