Една жена загина, а друга е в кома след жестока катастрофа край Шумен

0
Инцидент с преобърнат камион край Върбица
Инцидент с преобърнат камион край Върбица Видео: Нова телевизия

Жена на 56 години загина, друга е в кома при инцидент с преобърнат камион край Върбица, област Шумен, съобщиха от пресцентъра на здравното министерство.

В 18 ч. на 4 април е получен сигнал в Министерството на здравеопазване за преобърнат автомобил ГАЗ-66 в гориста местност край Върбица. По първоначална информация в камиона са пътували 37 души.

Веднага след подаването на сигнала на мястото се отзовават екипите на ЦСМП Сливен и ЦСМП Шумен.

Товарният автомобил е превозвал работници - берачи на чесън. Пътували са в каросерията. Водачът на камиона, 41-годишен мъж от Върбица, е правоспособен.

Той е тестван за алкохол, като пробата му е отрицателна. 

Разследващите са разговаряли с шофьора. По думите му се е движил със скорост, под допустимата за движение в района. Той е споделил, че е имал проблеми със спирачките.

Работи се по изясняване на причините за инцидента.

"21 души са докарани в болницата в Шумен. 11 от тях са с фрактури, но в добро състояние. Една жена е в кома", обясни за Нова ТВ Лилия Вълкова от болницата в Шумен.

"8 от ранените са настанени за лечение. Всички са с различни травми - фрактури на ключица, фрактури на крайници. Останали хора са освободени след проведения медицински преглед. Точна бройка на хората, които са се придвижвали в камиона не можем да дадем”, обясни говорителят на МВР-Шумен Ася Йорданова.

Загиналата жена и тази, която е в кома са роднини – двете са етърви от село Върбица. Съседите разказаха, че повечето от хората в селото са безработни и затова често са ходили да берат билки и див чесън в гората.

Вижте репортаж от мястото на катастрофата:

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари