Една бирена кутийка ще усили WiFi сигнала у дома

6
Една обикновена бирена кутийка може да усили съществуващия WiFi сигнал до два или дори до три пъти
Една обикновена бирена кутийка може да усили съществуващия WiFi сигнал до два или дори до три пъти

Понякога решенията на различни досадни технически проблеми от ежедневието ни са буквално около нас и ни трябва съвсем малко, за да ги открием.

Такъв е случаят с отслабващия WiFi сигнал, който е склонен да ви изневери точно там и когато ви трябва най-много. Оказва се обаче, че решение има и то се крие на едно неподозирано място, пише Kaldata.bg

Разбира се, най-логичното решение е да си купите по-нов и мощен рутер, но той струва доста, а истината е, че една обикновена бирена кутийка може да усили съществуващия WiFi сигнал до два или дори до три пъти.
 

Разрежете кутийката по начина, показан в този клип и я поставете около антената на рутера. Тъй като тя разпръсква сигнал във всички посоки, тази алуминиева плоскост играе ролята на отразител на сигнала и може да го концентрира и съответно засили към определена част от дома. Имайте предвид, че правилното разположение е ключово, тъй като друга посока ще остане блокирана. Ако обаче рутерът ви е разположен в ъгъл или близо до стена, спокойно може да блокирате посоката зад него и така да се радвате на по-силен сигнал към останалата част.

Вижте това кратко и информативно видео и ще имате още един повод да изпиете една студена бира.

Наздраве!

Източник: Kaldata.com
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари