7 неща у дома, които заглушават WI-FI-сигнала

0
Кои са враговете на бързия интернет?
Кои са враговете на бързия интернет?

Кои са враговете на бързия интернет?

Едно от най-неприятните неща е бавната интернет-връзка , особено когато сме хоум офис и разчитаме на бързия нет. В такъв случай обикновено звъним на доставчика и търпеливо слушаме поредната лекция за това, как да си рестартираме рутера и че при тях не отчита проблем с връзката.

Е, оказва се, че наистина много често вината не е в интернет-провайдера, а в собствения ни дом! По-конкретно - има специфични предмети или мебели у дома , които са твърде близо до рутера или компютъра и на практика заглушават сигнала му.

1. Метални повърхности

бавен нет причини

Металът е проводник, което означава, че абсорбира електричество. Тъй като wi-fi освобождава електромагнитни вълни, всяка метална повърхност или предмет в къщата ви ще попречи на вълните да се разпространяват.

2. Тухлени и каменни стени

предмети забавят <strong class='keys'>интернет</strong>

Някои видове стени спират wi-fi сигнала. Между най-разпространените материали, които предотвратяват надеждна връзка, са мрамор, цимент, бетон, мазилка и тухла. За да поправите това, поставете рутера далеч от стените.

3. Огледала

огледала <strong class='keys'>интернет</strong> връзка

Материалът, който ни позволява да виждаме отражението си в огледалото, също влияе на сигнала от рутера, действайки като щит. Когато е близо до рутера, може да отслаби и да направи нестабилна интернет връзката.

4. Хладилници и перални машини

бавна <strong class='keys'>интернет</strong> връзка

Електрическите уреди, които имат тръби, по които циркулира вода, не са много дружелюбни към wi-fi сигнала. Водата може да задържи част от енергията от безжичните вълни, което се отразява негативно на качеството на интернет връзката.

5. Коледни лампички

лампички и <strong class='keys'>интернет</strong>

Цветните коледни светлини също могат да бъдат причина за слаб wi-fi сигнал. Те имат чипове, които генерират магнитно поле, което взаимодейства с електрическите вълни, освобождавани от рутера.

6. Бейбифони

Тези джаджи генерират 2.4 GHz интерференция, същата като wi-fi сигнала. Когато 2 или повече устройства предават една и съща честота, те използват въздух, за да изпратят своите данни, вместо да предават вълни като безжичната интернет връзка.

7. Микровълнова печка

микровълнова и <strong class='keys'>интернет</strong>

Това е друго устройство, което има честотен спектър, подобен на този, използван от wi-fi. Ако имате рутер, разположен близо до микровълнова печка, го повдигнете на място, по-високо от нивото на готварския уред.

Как да подобрите wi-fi връзката

1. Ъпдейтвайте рутера

2. Вземете по-мощна антена

3. Купете wi-fi усилвател

4. Широколентовите рутери, работещи на 5 GHz, обикновено предлагат много побърза връзка от другите, тъй като това е по-малко натоварен канал в сравнение с честотата на 2,4 GHz.

5. Рестартирайте рутера

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари