Джо Байдън: Владимир Путин е в невероятно тежко положение

0
Руският президент не остана с много варианти. Оттук идва и ядрената риторика, каза президентът на САЩ
Руският президент не остана с много варианти. Оттук идва и ядрената риторика, каза президентът на САЩ Снимка: ЕПА / БГНЕС

Според американския президент целта на заплахите на Русия е да накара Украйна да капитулира, но тя няма да го направи

Президентът на САЩ Джо Байдън определи руските атаки по украински цивилни като проява на слабост от страна на руския президент Владимир Путин, предаде ДПА.

"Мисля, че Владимир Путин е в невероятно тежко положение", каза Байдън. По думите му руският лидер "се опитва да сплаши Украйна, за да я накара да капитулира. Но тя няма да го направи", каза Байдън в отговор на журналистически въпрос.

В Обединеното кралство началникът на генералния щаб на британските въоръжени сили адм. Тони Радакин заклейми ядрената риторика на руския президент като "изключително безотговорна" и призова международната общност да остане единна в противопоставянето си на нея, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

"Путин не остана с много варианти. Оттук идва и ядрената риторика", каза той в реч.

Радакин отказа да коментира каква според него е вероятността Путин да се готви да нанесе ядрен удар в Украйна.

"Мисля, че няма да се изненадате, ако избегна да се ангажирам с точен процент на вероятност пред вас", каза той в отговор на въпрос от аудиторията след речта си. "Единствено бих изтъкнал безразсъдството на Русия да използва подобен език за ядрените оръжия, това е признак за отчаяние. Трябва да концентрираме вниманието си върху оказването на трайна подкрепа на Украйна и да не допускаме да бъдем въвличани в безразсъдно говорене."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    5
    Sтанко
    Нито съм делегат, нито ми се кара лада, още по-малко ми се ходи в Русия. Ама и в европт не ми се ходи вече... с техните "мерки" - скоро ще заживеят като през 17-ти век. Просто съм прозорлив реалист и виждам, че страната ни иска да застане на погрешната (тъмната) страна...
  • 3
    4
    С.С.
    Даскале , Още ли не са те уволнили ?
  • 5
    3
    Бивш
    Sтанко е делегат на 8 конгрес на БКП ! Бесен е ,че няма привилегиите на АБПФК и му липсва вноската за '' Лада 1500 S '' !
  • 3
    2
    daskal
    джо бидон е дементен и пак ли фебере ще му помогне на изборите?! Тази година агресорът сащ сякаш не е нападнал друга държава, за да им вземе петрола, както направи с всяка страна в Близкия изток! Все пак сащ е световен терорист и агресор!
  • 7
    1
    Sтанко
    Мумията пак го преследват таласъми... Продължавайте да захранвате безнадеждния и се надявайте да доживеете по-мирно време...Нещастни свине!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари