Джо Байдън обяви нови санкции срещу Русия

0
Ангажиментът ни към независимостта на Украйна е непоколебим и траен, заяви президентът на САЩ
Ангажиментът ни към независимостта на Украйна е непоколебим и траен, заяви президентът на САЩ Снимка: Фейсбук

Ангажиментът ни към независимостта на Украйна е непоколебим и траен, заяви президентът на САЩ

В Деня на независимостта на Украйна президентът на САЩ Джо Байдън съобщи, че ще бъдат въведени нови санкции срещу Руската федерация, предадоха от пресслужбата на Белия дом, информира агенция Фокус.

"Днес народът на Украйна за пореден път отбелязва своя Ден на независимостта, докато е подложен на тоталната атака на безскрупулната война на Путин за земя и власт. Вече осемнадесет месеца украинските семейства живеят под ежедневната заплаха от руски ракети и реалността на брутални нападения. Но народът на Украйна отказа да се пречупи.

В този Ден на независимостта, както и след първото нахлуване на Русия в Украйна през 2014 г., смелите украински жени и мъже защитават Украйна от посегателствата срещу основните принципи, които са от съществено значение за всяка нация на планетата - суверенитет и териториална цялост. Те отново показват на света, че си заслужава да се бориш за свободата.

Независимостта означава свободата да избереш собственото си бъдеще. Тя е ценна. Всяка година на 4 юли американците празнуват Деня на независимостта като време, в което си спомняме за цената, която сме платили за свободата си, и за всички благословии, които произтичат от нея. Затова днес, когато (Владимир) Путин продължава бруталната си война, за да заличи независимостта на Украйна и да преначертае със сила картата на нашия свят, американците от цялата страна са обединени с народа на Украйна.

Съединените щати ще продължат да работят заедно с партньорите си по целия свят, за да подкрепят способността на Украйна да се защитава от руската агресия, да поддържат основните принципи на Устава на ООН и да помогнат на украинския народ да изгради сигурното, проспериращо и независимо бъдеще, което заслужава.

Ангажиментът ни към независимостта на Украйна е непоколебим и траен. Ето защо Съединените щати и други държави от Г-7 публикуваха съвместна декларация в Литва миналия месец, в която се ангажираха да помогнат на Украйна да поддържа въоръжени сили, способни да възпират руската агресия през следващите години - декларация, към която вече се присъединиха над 25 държави. Заедно с нашите партньори в Европа ние подкрепяме Украйна в борбата ѝ за свобода сега и ще ѝ помагаме в дългосрочен план.

Също така работим с държавите навсякъде по света, за да потърсим отговорност от руските сили за военните престъпления и други жестокости, които са извършили в Украйна. Това включва и насилственото извеждане на хиляди украински деца в Русия. Тези деца са били отвлечени от родителите им и държани отделно от семействата им. И днес обявяваме нови санкции, за да потърсим отговорност, от тези които са отговорни за принудителните прехвърляния и депортации и да изискаме украинските деца да бъдат върнати на семействата им.

Искрено се надявам, че догодина украинците ще могат да отпразнуват своя Ден на независимостта в мир и безопасност, знаейки как тяхната изключителна смелост вдъхнови света. Нека Денят на независимостта на Украйна да бъде напомняне, че силите на мрака и тиранията никога няма да угасят пламъка на свободата, който живее в сърцето на свободните хора навсякъде по света", се посочва в изявлението на Джо Байдън.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари