Джо Байдън: Не се стремим към война между НАТО и Русия

0
Действията на Путин са ужасяващи, но не целим да го свалим от власт, заяви президентът на САЩ
Действията на Путин са ужасяващи, но не целим да го свалим от власт, заяви президентът на САЩ Снимка: GettyImages

Действията на Путин са ужасяващи, но не целим да го свалим от власт

Не се стремим към война между НАТО и Русия, посочва американският президент Джо Байдън в статия за "Ню Йорк таймс", предава БНР

Намирам действията на руския държавен глава Владимир Путин за ужасяващи, но Съединените щати няма да се опитват да го свалят от власт, допълва той. Докато Съединените щати или съюзниците ни не бъдат нападнати, няма да бъдем директно включени в конфликта нито чрез изпращането на американски военни части в Украйна, нито чрез атакуване на руските сили, уточнява Байдън. Не окуражаваме, нито помагаме на Украйна да извършва атаки извън нейните граници. Джо Байдън пише, че е взел решение за предоставяне на украинците по-съвършени ракетни системи, които ще им позволят по-прецизно да поразяват цели на бойното поле вътре в Украйна.

Относно ядрените оръжия президентът на Съединените щати посочва, че за момента не се наблюдават признаци, че Русия възнамерява да използва подобни оръжия в Украйна.

Не искаме продължителна война само за да причиним болка на Русия, заявява още американският държавен глава.

Байдън допълва, че Вашингтон ще продължи да си сътрудничи с партньорите си за санкциите срещу Русия, които са най-тежките, налагани някога на голяма икономика.

Според него преговорите на Киев с Москва са в застой, защото Русия иска да поеме контрол на възможно най-голяма част от Украйна. Няма да притискам украинското правителство да направи каквито и да било териториални отстъпки, подчертава американският президент и допълва, че целта на Америка е да види демократична, независима и суверенна Украйна, която може да се защитава от бъдеща агресия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари