Джо Байдън разписа членството на Финландия и Швеция в НАТО

0
До този момент единствено Турция изразява резерви под претекст, че Хелзинки и Стокхолм подкрепят кюрдски екстремисти
До този момент единствено Турция изразява резерви под претекст, че Хелзинки и Стокхолм подкрепят кюрдски екстремисти Снимка: ЕПА / БГНЕС

Американският президент Джо Байдън подписа документите за ратификация на членството на Финландия и Швеция в НАТО

Това съобщи Франс прес, цитирана от Mediapool.bg

Двете скандинавски страни поискаха да бъдат приети в Алианса след руската агресия срещу Украйна.

Американският Сенат подкрепи молбата им в началото на този месец с 95 на 1 глас.

"Когато всичко това започна, Путин мислеше, че може да ни раздели, да отслаби решителността ни, но стана обратното. Той искаше "Финландизация" на НАТО, но получи "НАТОвизация" на Финландия, заедно с Швеция", каза американският държавен глава.

Членството на Стокхолм и Хелзинки вече е ратифицирано от 23 от общо 30 държави-членки на НАТО, но за да стане факт, трябва да бъде утвърдено от всички.

До този момент единствено Турция изразява резерви под претекст, че Хелзинки и Стокхолм подкрепят кюрдски екстремисти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    9
    Мнение
    До daskal: Според Вас правилно ли е това решение на американския президент в сегашните условия на предвоенен конфликт между НАТО и Русия. За това има и президенти, но има и лидери в света и изглежда нашият главен герой Джоузеф Бидон спада от вторите. Нали самите американци тръбяха какво ли не когато нападаха Ирак - Саддам Хюсеин бил лидер диктатор и какъв ли не още. Нападаха и Сърбия - Слободан Милошевич бил лидер и диктатор, пускаха бомби с обеднен Уран над Белград, бях 11 годишен тогава и лятото на 99-та год. на Дунава не разрешаваха къпането под предлог, че нямало спасители...ами американските ядрени химикали бяха причината. Нападаха и Либия - Кадафи бил диктатор при това в звание полковник. Нападаха Сирия Асад бил диктатор този път не успяха щот руснаците се усетиха и намесиха успешно! Сега Путин като обявил специалната военна операция в Украйна онези задатлантически "партньори" се чудят какво да измислят и нещо ми подсказва интуицията, че ще има Разединени Американски Щати (РАЩ) нещо като RIP.
  • 3
    8
    до 4
    Дали искат да бъдат членки на НАТО? Защото и в двете страни отказаха да правят референдум. Нас също никой не ни пита.
  • 2
    7
    b'Aal
    До русофоб/българофоб 4: Страните искат?! Все едно дакажете, че и българското общество иска да е част от лгбт, нато, ес и джо бидоновата дементност?! Шегувате се, това е ненормален свят с изкоренени християнски ценности!
  • 2
    6
    ''''
    Българското общество трябва да знае имената на българофобите/русофобите, обрекли България, българския бизнес и обществото на глад, мизерия и социален разпад - русофобите/българофобите: ристюфците, мирчефците, про100$$ к!р0, @сен ф@силеф, атанасофците, мартин димитрофците, дайнофците, илиян фасилефците, армани сбърканяни, хаджигенофци и банкянската тиква!
  • 2
    5
    до 2
    Едва ли е разбрал. Целият свят знае, че фюрерът ти е сенилен. Предполагам не знаеш какво означава тази дума, ползвай гугъл ако имаш нет.:)
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари