Лекар от Добрич загуби битката с Covid-19

0
Той е бил кардиолог
Той е бил кардиолог Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Двама лекари от Добрич са починали от COVID-19.

Това съобщиха от пресцентъра на Областната администрация. По-късно днес стана ясно, че е станала грешка. Обявеният за починал ендокринологът д-р Ариф се лекува в чужбина.

Ето каква беше първоначалната информация от щаба: 

Днес – 15 август 2020 г., в Единния информационен портал са регистрирани 27 нови случая с положителен резултат за COVID-19. „Директорът на Регионална здравна инспекция и секретар на Областен координационен щаб д-р Светла Ангелова заяви, че от 17 от новорегистрираните пациенти са жени на възраст от 28 г. До 89 г. Една от жените е пациентка на МБАЛ - Добрич, пет дами са персонал и пациенти на добричката болница, една е приета на лечение в УМБАЛ „Св. Марина“, отбелязват от Областната администрация. Другите 10 пациентки са изследвани като контактни лица на положителни пациенти или поради проявена клиника.

Мъжете са десетима на възраст от 17 г. До 63 г. Двама са пациенти на МБАЛ - Добрич, 7 са изследвани като контактни на положителни пациенти или проявена клиника и един е направил изследване по собствено желание.

Сред заразените има две медицински лица.

Битка с болеста загуби д-р Ивелин Марков. Съболезнования за загубата изказва на семейството на д-р Марков Министерство на здравеопазването, колективът на Регионална здравна инспекция - Добрич и екипът на Областна администрация - Добрич.

Още един лекар, познат на добруджанци и обичан от тях – ендокринологът д-р Ариф, който преглеждаше в кабинет в Стоматологията в Добрич също е починал от коронавирус, съобщи д-р Ангелова. Специалистът бе на лечение в клиника в Турция, след като стана ясно, че е с положителна проба за COVID-19“, посочват от Областна администрация - Добрич.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари