Двадесет души са се удавили в Румъния

0
14 души са починали вследствие на удавяне в Черно море, четирима - във водите на река Дунав и двама - в езера този летен сезон
14 души са починали вследствие на удавяне в Черно море, четирима - във водите на река Дунав и двама - в езера този летен сезон Снимка: iStock

14 души са починали вследствие на удавяне в Черно море, четирима - във водите на река Дунав и двама - в езера този летен сезон

Двадесет души са се удавили на румънското крайбрежие през този летен сезон, от които 14 – във водите на Черно море, съобщава агенция Аджерпрес, като се позовава на Инспектората за извънредни ситуации „Добруджа“.

Според представени днес данни в периода 30 юни - 5 септември вследствие на удавяне са починали 20 души: 14 - в Черно море, четирима - във водите на река Дунав и двама - в езера.

През двата месеца на работа на пунктовете за първа помощ по морето е била оказана медицинска помощ на 2471 души.

Инспекторатът за извънредни ситуации „Добруджа“ информира, че от днес до 31 октомври на черноморското крайбрежие продължават да работят два пункта за водно спасяване - Мангалия и Портул Томис, както и един временен пункт за гасене на пожари в Чокърлия.

По време на летния сезон в окръг Констанца функционираха 25 временни пункта: 11 противопожарни, 8 пункта за първа помощ и 6 пункта за водно спасяване, напомня Инспекторатът за извънредни ситуации „Добруджа“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари