Румъния е държала незаконно под арест наши кораби

0
Два наши съда са били държани в Румъния 13 месеца
Два наши съда са били държани в Румъния 13 месеца Снимка: Facebook / Черноморски Улов

Два наши съда са били държани в Румъния 13 месеца

Сагата с арестуваните миналия март български риболовни кораби в Констанца приключи. Равносметката е, че два наши съда са били държани незаконно в Румъния 13 месеца, отбелязва Сега.

В края на март м.г. при проверка на пет кораба край Констанца три бяха арестувани за бракониерство. Твърдеше се, че са спипани с незаконен улов на акула. Екипажите бяха пуснати. През януари "ИВА 1" бе освободен, а сега дойде съдебно решение и за съдовете "ВЕНИ" и "БС 041".

"С решение от 17.04.2024 г. Окръжният съд в Констанца окончателно отмени арестите и на другите два български риболовни кораба, които бяха задържани преди една година. Арестите бяха в противоречие с приложимите в случая закони и това бе нашата позиция от ден първи на тяхното задържане. Въпреки добрите новини за българските рибари, този случай отново показва, че са необходими спешни действия от страна на Европейската комисия и двете държави членки на ЕС, които да координират действията си и разбирането за приложимите правни норми при риболов във водите на ЕС в Черно море", се казва в позиция на рибарското сдружение „Черноморски изгрев“ от днес.

Любопитно е, че арестът не бе единствено румънско действие. Той бе извършен при съвместна акция с българската агенция по рибарство и аквакултури.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари