Дрийм тийма на Делян Добрев е пар екселанс епитом на ГЕРБ и пленената енергетика

0
Става дума за разследвания за потенциални злоупотреби с милиарди лева, които ръководството на Булгартрансгаз, БЕХ и Булгаргаз пречат
Става дума за разследвания за потенциални злоупотреби с милиарди лева, които ръководството на Булгартрансгаз, БЕХ и Булгаргаз пречат

Илиян Василев, Фейсбук

Трудно е да си министър на енергетиката. Решението на министър Живков да уволни борда на БЕХ е доказателство за това. ГЕРБ разбира се ще изпищят, защото процедура, правила не спазени. Ще оспорят в съд. А работата е проста - министър Живков поиска от БЕХ да уволни шефа на Булгартрансгаз. И БЕХ се направиха на разсеяни. Има право на това и това не е пожелателно, а като принципал е заповед. Тя не е изпълнена.

За легалистите да спомена, че министърът нарежда на своя представител как да гласува и на борда и на общото събрание.

Това че кабинетът е служебен не го прави по-малко оправомощен. Става дума за разследвания за потенциални злоупотреби с милиарди лева, които ръководството на Булгартрансгаз, БЕХ и Булгаргаз пречат.

Да, трябва да се оформи чрез съответните решения, но е ясно, че екипът в БЕХ, Булгартрансгаз и Булгаргаз е герберски и гледат с високомерие на министри, заместник министри и т.н. Разчитат на процедурни хватки.

Не вярвам да не оспорят заповедта в съд, и съдът да не застане на страната на уволнените, но поне е ясно кой кой е. И че министърът е снел доверието от БЕХ.

Не си мислите, че новият министър на енергетика ще има друго мнение.

Дрийм тийма на Делян Добрев е пар екселанс епитом на ГЕРБ и пленената енергетика.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари