Дмитро Кулеба: Украйна преминава през етап, какъвто България е преживяла

1
Съжалявам, когато българи с проруски чувства не осъзнават, че се борим за независимостта си, заяви украинският външен министър
Съжалявам, когато българи с проруски чувства не осъзнават, че се борим за независимостта си, заяви украинският външен министър Видео: NOVA

Съжалявам, когато българи с проруски чувства не осъзнават, че се борим за независимостта си, заяви украинският външен министър

"В Украйна преминаваме през етап, какъвто България е преживяла, борейки се за своята независимост, за свободата си." Това заяви украинският външен министър Дмитро Кулеба пред NOVA.

Той засегна отношението на българите към Русия и руската армия. „Съжалявам винаги, когато българи с проруски чувства не осъзнават това. Ако вие сте благодарни на руската армия, която ви е помогнала, за да извоювате независимостта и свободата си от поробителите, не означава, че векове наред сте длъжни да прощавате престъпленията, жестокостите, агресиите и окупациите, извършвани от нея. Не става така”, каза Кулеба.

Той коментира помощта, която България оказва на страната му както днес, така и в първите дни на войната.

В първите часове и дни ти става ясно, че всичко опира до самия теб. Дори и да иска да ти помогне, съответната държава ще има нужда от време да изпрати тази помощ. Със задълбочаването на войната преживявахме и добри, и лоши моменти с различни държави. Мога да спомена Германия. Много дискусии мога да опиша с различни държави. Имахме добри и лоши моменти и с България”, заяви украинският външен министър.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    1
    🖕🖕🖕
    Ти, свинско-пушена отрепко, нито имаш идея, какво е преживяла България, нито най-малкото право да правиш подобни препратки. Дано Владимир ви изкорми до крак. В противен случай светът ще пострада жестоко. Думите на тази противна нацистка мърша са обида към нашият народ. КОЕ КАК СТАВА ЩЕ РЕШИМ НИЕ, СВИНЬО !!! Гледай си кочината размазана и фалирала и долу мазните пръсти от нашата история. Обичаме и уважаваме Русия, това са наши братя. Вие сте нацисти.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари