Лена Бориславова: Посещението на делегацията в Украйна е по инициатива на Зеленски

0
Тя коментира, че отсъствието на БСП от делегацията не би следвало да е пречка за оказване на помощ на Украйна
Тя коментира, че отсъствието на БСП от делегацията не би следвало да е пречка за оказване на помощ на Украйна Снимка: БГНЕС / Архив

Отсъствието на БСП от посещението би следвало да е пречка за оказване на помощ на Украйна, каза говорителят на кабинета

"При посещението на българската делегация в Украйна ще бъдат обсъдени както конкретните нужди на страната, така и други належащи въпроси". Това поясни за bTV говорителят на кабинета Лена Бориславова.

Тя коментира, че отсъствието на БСП от делегацията не би следвало да е пречка за оказване на помощ на Украйна.

"Посещението на българската делегация в Украйна е по инициатива на президента Володимир Зеленски", заяви говорителя на кабинета Лена Борисолалова.

„Те поддържат връзка, чуват се почти всяка седмица. С изграждане на тази комуникация министър Кулеба каза, че много ще се радва се види с българския премиер заради помощта, която сме им оказали“, допълни Лена Бориславова.

Тема на посещението ще е както нужната на Украйна помощ, така и други актуални въпроси - като присъединяването на страната към Европейския съюз.

Ние, като страна, подкрепяме разширяването на ЕС, но трябва много ясно да се видят стъпките. Това ще координираме допълнително. Общата картина е, че колкото повече членки имаме, толкова по-добре за целия Европейски съюз. Също така в Украйна още има български граждани, ще видим дали няма нужда. Освен това ще повдигнем темата и за евакуацията на българския кораб в Черноморск“, каза още Лена Бориславова.

Българската страна ще се срещне с президента Зеленски. Поискали сме среща и с украинския министър на транспорта. Бориславова заяви още, че не е обезпокоена от факта, че в делегацията няма да има представител на един от коалиционните партньори.

„БСП изразиха убеденост, че е подходящо да свикаме коалиционен съвет след като мине визитата“, обясни Лена Бориславова.

Делегацията ще се състои от около 15 души - включително и охрана от страна на НСО. Украинската страна също е поела ангажимент да осигури безопасността на делегацията. От съображения за сигурност - Бориславова не поясни точният маршрут, нито колко ще продължи престоят.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 11
    1
    Нужник на нуждите
    "При посещението на българската делегация в Украйна ще бъдат обсъдени както конкретните нужди на страната, така и други належащи въпроси" Ленче, на коя точно страна нуждите ще обсэждате? На България ли? Защото откакто хванахте кормилото, само чужди интереси уреждате, та затова да попитам. Идете при Зеленски, после идете и за ЗЕЛЕН ХАЙВЕР. Язък ви за напъните, нищо няма да родите, освен едно голямо кафяво и лошо миришещо. Да си знаете и да не се чудите след месец-два де.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари