Николай Свинаров: Не е вярно, че сме дали на Украйна самолети Су-25

0
Според него Украйна е разполагала с достатъчно транспортни средства, за да извози до страната ни техниката за ремонт
Според него Украйна е разполагала с достатъчно транспортни средства, за да извози до страната ни техниката за ремонт Снимка: Bulgaria ON AIR

Николай Свинаров и Георги Старирадев коментираха бъдещия ремонт на украинска бойна техника у нас

Полският портал за отбрана и въоръжение Defence24 допусна, че България е изпратила на Украйна 14 самолета Су-25. Малко по-късно Министерството на отбраната ни отрече информацията.

"Су-25 са на въоръжение в Българската армия и има много сложна процедура, за да бъдат изнесени. Повече от половината от тези спрягани 14 самолета са прясно ремонтирани преди година-две. Очевидна е неверността на тази информация. Су-25 е изключително важен самолет, който би могъл да направи всички разузнавателни и други действия", коментира бившият военен министър Николай Свинаров в студиото на Bulgaria ON AIR 

Според него не става дума за нуждите на украинската армия, а за решенията на българското правителство да ремонтираме военна техника у нас.

"Можем да ремонтираме всичката налична техника в Българската армия, която е по-скоро съветска. Скоро България беше посетена от Украйна и украинските специалистите се запознаха с възможностите на заводите ни. Като кадрови и технически капацитет имаме възможности да ремонтираме техниката", посочи на свой ред Георги Старирадев от Синдикат "Отбрана".

Пред Bulgaria ON AIR той отбеляза, че евентуално може да има недостиг на работна ръка. Може чрез социалното министерство да се назначат хора, които са се занимавали с близка до нашия предмет на дейност работа, смята Старирадев.

По думите му украинците са проявили интерес основно към ремонт на бронетанкова техника.

"Неслучайно в "ТЕРЕМ – ХАН КРУМ" в Търговище работниците са намалели, просто няма работа за тях. Имаме нужда от помощ от украински специалисти и лицензите за извършване на подобни ремонти, с които Украйна разполага в по-голяма степен от България", каза още Николай Свинаров.

Според него Украйна е разполагала с достатъчно транспортни средства, за да извози до страната ни техниката за ремонт. "Може да се ползват наети транспортни средства от други държави", добави бившият военен министър.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    русенец
    Министерството на отбраната отказва да коментира дали има наши самолети в Украйна, разни активисти от резерва вкупом започнаха лакърдии по темата и да измислят доказателства, че нямаме самолети в Украйна. Защо просто ВВС не покани журналисти да се снимат с 14 броя Су-25, които уж са в Бг? Една снимка е казва повече от 1000 думи!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари