Директорът на ВМА: Появяват се фалшиви новини, че Русе е пламнало с коронавирус

1
През нощта във Военномедицинска академия са постъпили двама души, върнали се от Италия, които са поставени под наблюдение с минимална грипоподобна симптоматика
През нощта във Военномедицинска академия са постъпили двама души, върнали се от Италия, които са поставени под наблюдение с минимална грипоподобна симптоматика Снимка: БГНЕС

Появяват се фалшиви новини – от Румъния, че Русе е пламнало с коронавирус – няма такова нещо.

През нощта във Военномедицинска академия са постъпили двама души, върнали се от Италия, които са поставени под наблюдение с минимална грипоподобна симптоматика.

Това съобщи директорът на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски на сутрешния брифинг на кризисния щаб, сформиран заради опасността от разпространение на коронавирус.

"И двамата имат минимална симптоматика", уточни Мурафчийски.

"За всички, пристигащи от чужбина – от рискови зони, старанието на системата е да ги поеме под карантина. За всички, които нямат признаци на болест, трябва да имат домашна хигиена", поясни Мутафчийски.

От своя страна проф. Тодор Кантарджиев съобщи, че доказаните случаи на грип Б през последната седмица са два пъти повече от грип А.

"Оказа се, че с идването на пролетта нещата се разместват и очакваме разпространение на случаи на грип Б. Препоръчваме на хората Витамин Д, ограничаване на контактите, миене на ръцете и ако няма маски – шалове", посочи Кантарджиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари