Димитър Манолов: Ще има гражданско неподчинение

1
Не мога да обещая да няма протести по време на кампанията, заяви президентът на КТ "Подкрепа"
Не мога да обещая да няма протести по време на кампанията, заяви президентът на КТ "Подкрепа" Видео: NOVA

Комисията по енергийна политика, която твори само глупости е напълнена със случайни хора, заяви той

На мен ми се искаше Ваня Григорова да не се кандидатира за кмет на София. Тя направи своя избор. Имахме поредица от разговори с нея. Помолих и д-р Тренчев да говори с нея, но тя си направи избора. Това каза в предаването „Денят на живо” по Nova News Димитър Манолов, президент на КТ "Подкрепа".

"В кметската работа няма синдикализъм, има политика. И този град, както всеки друг, има твърде много проблеми и са по-големи от това какво работят хората и колко получават за това. Особено в такъв огромен град като София с 2 милиарда бюджет се случват много неща и много неща трябва да бъдат поправени. И улицата, на която аз живея е с разбит тротоар от 20 години, но какво да правим - ще чакаме", заяви Манолов.

Относно протестите президентът на КТ "Подкрепа" каза: "Минути преди да дойда получих призив от работещи в "Мини Марица-изток", че искат да изразят гражданско неподчинение. Защото огромният проблем е в недоверието, казах го и на премиера Денков. Работещите там са убедени, че политиците искат за пореден път да ги прецакат. Така както се случи преди години с приватизацията. Хората имат основание да мислят така."

"Още на първата среща казах, че трябва да се разпадне Комисията по енергийна политика, която твори само глупости и е напълнена със случайни хора, които защитават някакви дребни частни интереси. Говоря за Комисията, която е помощен орган към Съвета по зелената сделка, има вътре една помощна комисия. В нея са наблъскани граждани, които са готови продадат държавата за парче хляб и две кебапчета", посочи той.

"Това, което ние предлагаме е разговорът да бъде разделен на две. По отделно да говорим за това предприятие и отделно за всички останали неща, по които ние постигнахме доста голяма степен на съгласие. Там става дума да не бързаме с либерализацията на цените за битовите потребители. 2026 година е прекалено рано", каза Манолов.

Според него ако ситуацията с въглищната енергетика продължат да се случват по същия начин, ще има гражданско неподчинение. "Не мога да обещая да няма протести по време на кампанията. По-лесно ми е да направя обратната прогноза - ще има гражданско неподчинение. Аз ви разказвам какво ми казват. Това са сериозни приказки от сериозни хора", добави той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари