Децата от Дойче шуле канят всички русенци на Сирни Заговезни

0
Събитието е под наслов „Сирни Заговезни. Ден на народната носия”
Събитието е под наслов „Сирни Заговезни. Ден на народната носия”

Децата от Дойче шуле канят всички русенци да се присъединят в отбелязването на Сирни Заговезни, което организират на 2 март, понеделник, от 11:30 часа в Доходното здание.

Традиционният Празник на фолклорната култура се прави за шести път от училището и настоятелството. Събитието е под наслов „Сирни Заговезни. Ден на народната носия”, предаде Русе Медиа.

В атрактивното кукерско шествие ще се включат ученици, учители и родители не само от Дойче шуле, а и от други учебни заведения в областта. В голямата зала на Доходното здание ще има ревю на автентични народни носии, след което празникът ще завърши със Сирнишко надиграване, надпяване и наддумване. Във фоайето ще бъде подредена изложба с творби на фолклорното изкуство, изработени от ученици.

Идеята на организаторите е да се даде възможност за изява на талантите в областта на народното творчество. Празникът е насочен към осъзнаване на дълбоката връзка между природата и човека, между човека и човеците, кодирана в посланията на „Сирни заговезни” – ден за всеопрощение и прогонване на всяко зло, казват от Дойче шуле.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари