Деница Сачева: Ще ни окачват на бесилките ли?

3
Отровното трио ли са водачите на протеста?
Отровното трио ли са водачите на протеста? Снимка: БГНЕС

Отровното трио ли са водачите на протеста?

Този въпрос зададе в предаването "Лице в лице" по bTV социалният министър Деница Сачева.

Според нея тримата "водачи" са аватари на провалени политици и на бягащи от правосъдието, които отправят заплахи към легитимно избрано правителство. "Идете си с мир иначе... иначе какво? Ще ни окачват на бесилките ли?", коментира Сачева. Тя категорично заяви, че не трябва да се толерира уличното правосъдие. Според Деница Сачева триото злоупотребява с протестите за лични цели и нападна адвокат Хаджигенов, тъй като той е защитник на обвинена и осъдена на първа инстанция за корупция. (бел.ред. Хаджигенов пое защитата на бившия кмет на "Младост" Десислава Иванчева.)

До този момент тя не е чула нито едно конкретно искане от страна на протестиращите, освен исканията за две и повече оставки.

"Не сме чули в момента конкретни искания по конкретни теми", каза още социалният министър, като обясни, че на младите хора, които са на улицата, са готови да предложат развитие като иновации, дигитализация, екология.

"Персоналният състав на Министерски съвет се решава от премиера, той поиска оставките на министрите, крайното решение ще стане ясно след вота на недоверие", допълни Сачева. На няколкократните въпроси има ли подадени оставки или няма, Деница Сачева не отговори, а обеща крайно решение след вота на недоверие. Припомняме, че утре сутрин депутатите ще гласуват петия вот на недоверие.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари