Ден на траур в Русе

5
Отменя се провеждането на публични тържества и развлекателни събития
Отменя се провеждането на публични тържества и развлекателни събития

Отменя се провеждането на публични тържества и развлекателни събития

Ден на траур е обявен в община Русе заради починалото 11-годишно дете, което бе поразено от мълния преди два дни, съобщиха от кметството.

В рамките на траурния ден знамената на всички общински сгради и обществени места ще бъдат свалени наполовина.

От Община Русе уточняват, че съгласно протокола за действие в подобни ситуации, ще бъдат смъкнати единствено знамената на Община Русе, тъй като националното знаме се смъква само при обявен национален траур.

Отменя се провеждането на публични тържества и развлекателни събития. Предварително организираните официални събития, които не могат да бъдат отменени (с изключение на тези от личен характер), следва да бъдат съобразени с обявения траур и да започнат с минута мълчание в памет на Венцеслав Георгиев.

Поклонението преди последния път на малкия Венци ще бъде от 09:30 часа в храма "Света Троица" в Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    5
    Иванова
    Бог да прости милото детенце, загубило животът си толкова нелепо. Въпреки денят на траур, централната част на града беше оглушена от клаксони на върволица от коли по повод сватбено тържество. Да са живи и здрави и младоженецците, но трябва да има съобразяване!
  • 7
    4
    Доктора
    Цялото САНСИ щрака минуси на долните два коментара, заедно с другите мишоци наречени треньори по футбол - нали са на хранилка при мене, бивши управители на кръчми и т.н.
  • 1
    3
    Дебилджията
    И аз съм съгласен с 2-ри, как да няма виновни. Живеем в една пробита държава без закони. Ако, ако имаше закони сега това дете щеше да е живо и здраво.
  • -1
    2
    ДО КОМЕНТАР 1
    Трябваше да се разплача ли нещо не разбрах с този коментар? Живеели сме на тази планета дрън дрън. Тъпата ни държава го уби това дете, заради некадърниците които не са направили стадиона достатъчно безопасен сега страдат други хора.
  • 18
    1
    ТРАГЕДИЯ
    Ужасна случка, но не виждам защо всички започнаха да се лаят като кучета едни други и веднага да търсят вината у някого. Всички живеем на тази планета и сме безсилни срещу природата, тя си взема това което иска и ние няма какво да направим. За това се радвайте на всеки един ден! Мир на праха на детенцето и най-искрени съболезнования на родителите му, надявам се болката да отмине сравнително бързо, никой на този свят не заслужава да погребва децата си :(
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари