Демократична България не иска мандат за управление, ще подкрепи Слави

0
"Поставихме своите дългосрочни законопроекти, но сме готови да осигурим и краткосрочна перспектива с бързи промени, необходими за провеждането на предсрочни избори", обясни Христо Иванов
"Поставихме своите дългосрочни законопроекти, но сме готови да осигурим и краткосрочна перспектива с бързи промени, необходими за провеждането на предсрочни избори", обясни Христо Иванов Видео: БНТ

 

Считаме, че реалният шанс за излъчване на правителство е вторият мандат. Втората по големина политическа сила получи мнозинството от гласовете на гражданите, желаещи промяна. Отговорността е възложена на "Има такъв народ".

Това каза на излизане от консултациите при президента Румен Радев председателят на "Демократична България" Христо Иванов пред БНТ. 

Ако от "Има такъв народ" потърсят подкрепата на "Демократична България", тя ще бъде готова да влезе в отговорни и конструктивни разговори на база на тяхната визия какво би могло да бъде новото управление, каза по-рано пред държавния глава Иванов.

"На този етап здравата основа, върху която трябва да се разсъждава и върху която трябва да фокусираме усилията си за отговорен опит да излъчим управление, е мандатът на втората политическа формация. Тези, които искаха промяна, в своето мнозинство избраха да възложат надеждата си за реализиране на ново управление на "Има такъв народ", допълни той.

По думите му, "Демократична България" има своята амбициозна визия за решаване на трите кризи, пред които е изправена България - здравна, икономическа и криза на държавността.

"Избирателят отреди на "Демократична България" петото място в парламента. Това място е силно подобрено от гледна точка на досегашните ни резултати и очакванията, които бяха формирани. Ние сме политическа сила във възход, но не считаме, че това място ни отрежда сред онези субекти, които биха могли да имат първостепенна роля в претендирането за мандат, който вие да им връчите", каза още Иванов, обръщайки се към президента.

Според Иванов, тази криза нито започва, нито свършва с това управление и: "Трябва да съумеем не просто да приключим десетгодишното управление на Борисов и да излезем и да си отдъхнем от това несъмнено, но и да видим в дълбочина, в корена онези предпоставки институционални и конституционни, които са направили възможни дефицити, за да намерим трайно решение".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари