Даниела Везиева разкри фрапантни злоупотреби със средства в Северозападния регион

0
Констатираните нарушения са 94 на на брой и са на стойност на корекция 24 млн. лева, обясни министърът
Констатираните нарушения са 94 на на брой и са на стойност на корекция 24 млн. лева, обясни министърът Видео: Novini.bg

Констатираните нарушения са 94 на на брой и са на стойност на корекция 24 млн. лева

Служебният министър на икономиката Даниела Везиева разкри по време на брифинг за фрапантни злоупотреби в Северозападния регион по Оперативна програма "Иновации и конкурентноспособност 2014-2020" в размер на 24 млн. лева, предаде репортер на Novini.bg

"Средствата са дадени по утвърдените бизнес планове на всяка една от фирмите, за да подобрим бизнес средата, както и да търсим косвените ефекти за жизнените стандарти на българина. Оказва се обаче, че 1/3 от нередностите, които са отчетени, са от Северозападния район. Констатираните нарушения са 94 на на брой и са на стойност на корекция 24 млн. лева'', обясни министър Везиева пред медиите.

Тя допълни, че Северозападният регион се ползва с приоритет по тази програма, защото там се отчита най-висока степен на бедност и най-ниско развитие на бизнеса.

Заради това броят на всички тези нередности ни кара да си мислим, че сме имали доброто желание да променим нещо, но ефектът не е никак добър. Само в IT сектора са установени 42 броя нередности, който по принцип е водещ в нашата страна. Става дума за недопустими практики, като например има фирми, които са декларирали, че работят със софтуер, а реално работят на съвсем други места, допълни още Даниела Везиева.

"Идеята е да покажем, че държавата се опитва да подпомогне бизнес средата чрез грантовите схеми и иска да вижда ефект от тях. За жалост нито се е подобрил жизненият стандарт, нито е намаляла вътрешната миграция в този район. Ето защо в следващите мерки ще разработим допълнителни мерки, които да бъдат по-опростени и да дават по-добър ефект на контрола'', посочи пред журналистите служебният министър на икономиката.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук