Д-р Петър Петров положи клетва като кмет на община Ценово

3

Д-р Петър Петров за трети пореден мандат получи символичния ключ на община Ценово.

Заедно с новоизбраните общински съветници и кметове на населени места той положи клетва. На първата тържествена сесия присъстваха областният управител Галин Григоров и неговият заместник Свилен Иванов. В залата на НЧ „Христо Ботев“ дойдоха и много граждани, за да пожелаят успешен мандат на новоизбраните управленци. В приветствието си областният управител изтъкна, че местната власт е движеща сила за просперитета на населените места. Председателят на Общинската избирателна комисия Бойка Анчева прочете получените резултати от местните избори. Тя връчи и удостоверенията на новоизбраните общински съветници и кметове.

След официалната част най-възрастният местен парламентарист Цветан Иванов откри първото заседание на новоизбрания Общински съвет  и приветства колегите си. Той подчерта, че след четири години хората трябва да се гордеят със свършеното като привличат повече инвестиции в населените места на общината, да се откриват нови работни места, младите хора да се завърнат и да се чува радостна детска глъч. След тайно гласуване с  12 гласа „за“ и 1 „въздържал се“ за председател на Общинския съвет беше избран Георги Георгиев. Той не скри вълнението си от гласуваното му доверие като сподели, че ще работи в екип с местната администрация за успешно развитие на общината.

Кметът на община Ценово получи специално поздравление от председателя на Обществения съвет в Ценово Петър Попов пред Мемориала на загиналите във войните. Пред сградата на общинската администрация д-р Петров и председателят на Общинския съвет по стар български обичай бяха посрещнати с питка и шарена сол. Преди да прекрачат прага беше лиснато и менче с вода за много здраве и успехи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари