Пенчо Милков положи клетва

2

Новоизбраните кметове и общински съветници встъпиха в длъжност

Новоизбраният за втори мандат кмет на Русе Пенчо Милков, общинските съветници и кметовете на кметства от общината положиха днес клетва за встъпване в длъжност.

По традиция заседанието бе свикано от областния управител Данаил Ковачев, а на него присъства и неговият заместник Георги Георгиев. „Обичаме да си спомняме за достолепното минало на града си, но крайно време е да започнем да работим за неговото настояще и бъдеще, така че поколенията след нас да включват днешното управление в хрониката, която е повод за гордост. Успешното ръководство не се измерва само с обещания и снимки, а с реални действия, с прозорливо мислене, находчивост и истинско желание да направиш града харесван и предпочитан за живеене. Днешната местна власт трябва да направи всичко възможно наистина да елиминира всички причини, поради които хората напускат града, като осигурят европейски условия за развитие“, каза Ковачев. Също така той посочи, че да си кмет или общински съветник е привилегия, но преди всичко е отговорност, защото от тях се очаква да отговорят на исканията на хората. „Клетвата, която полагате сега не е формален акт, а ангажимент не само пред избирателите Ви, но и пред всички жители на община Русе. Бъдете прозорливи и честни, не робувайте на шаблони, а работете със сърце и душа“, допълни Ковачев. „Уверявам Ви, че в мое лице и това на екипа ми може да очаквате партньорски взаимоотношения и когато е необходима помощ от държавата за нещо значимо за местната общност винаги ще може да разчитате на нас. Наш общ ангажимент е уважавайки и помнейки миналото, да направим града привлекателен за тези, които в момента учат, а тези, които са излезли да пожелаят да се върнат тук“, заяви областният управител. Също така той подчерта, настоящият Общински съвет е в уникално положение, защото в неговия състав влизат както дългогодишни общински съветници, така и народни представители със стаж, областни управители, а също и видни общественици и лидери на политически формации в региона. Не на последно място той благодари на благодаря на председателя на Общинската избирателна комисия Милена Хинкова, на ръководството и членовете на организацията, както и на участниците в изборния процес в Русенско за гарантирането правото на вот на всички граждани.

Общинският кмет, 51 общински съветници и кметовете на населени места получиха удостоверенията за своя избор от председателя на Общинската избирателна комисия Милена Хинкова. Новоизбраният кмет на община Русе Пенчо Милков получи символично символите на местната власт от временно изпълняващия длъжността кмет Димитър Недев.

Съгласно представените и обработени протоколи на всички секционни избирателни комисии стана ясно, че 11 партии ще имат представители в местния парламент. Местна коалииця „БСП за България“, включваща КП „Левицата!“, ПП „Политическо движение социалдемократи“, КП „Алтернативата на гражданите“ и ПП „МИР“ получава най-много места – 12. На следващо място са от ПП „ГЕРБ“ с 9 места, следвани от коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ със 7, „Възраждане“ с 5 и местна коалиция „България на регионите“, включваща ВМРО – Българско Национално Движение, Консервативна България, Съюз на патриотичните сили „Защита“ – 4. Други 4 партии ще имат по трима общински съветници. Това са СДС, Съюз на свободните демократи, Движението за права и свободи и „Има такъв народ“. По едно място в Общинския съвет ще имат „Граждани за Общината“ и „Български възход“.

Предстои да бъде избран председател на Общинския съвет, към момента заседанието се води от най-възрастния общински съветник Богомил Тодоров.

Преди това бе отслужен молебен за здраве и благоденствие от Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Наум и свещеници от епархията. На церемонията присъстваха и народните представители Иван Белчев и Златан Златанов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    9
    SS
    И аз му тегля 1 клетва: д'ееа и мазния кумуниз...
  • 0
    8
    Възмутен
    Внучето на червен убиец, слуга на мафията,изневерил на жена си с разни повлекани, ще ми кани пет попа на клетвата си.
  • 3
    7
    Де`т се вика ...
    Аз гласувах за Пенчо. Дето му се вика - с отвращение, но гласувах. Ей така, напук на арогантното пробутване на "скучаещата Рена" и отегчения Иван Иванов. Не може, не бива да се изсипват тонове лайна по опонента ти, включително и по БНР, и да очакваш нещо друго освен съпротива! Да Пенчева, репортер ли какво ли си на БНР, ти ме накара "напук" да дам гласа си за Милков. И доколкото се вижда и доста други хора. Иначе изобщо нямаше да гласувам. Да та еВа и у PR-а нелеп.
  • 3
    6
    Коя е наред?
    "Не бързайте, не се натискайте, нека да има все пак някакъв ред" - каза Осеменителят и положи клетва... Колко тъпи русенци има - да гласуват за човек без морал, изоставил жена и 3 деца. Все пак е публична личност, не може така.
  • 1
    5
    Данаил Ковачев
    Е областен управител, излъчен от партия ДСБ, чиято електорална подкрепа е около 2-3%. Предишният областен управител беше от партия ИТН с 4% подкрепа. Докога ще имаме подобни областни управители, които не знаят къде се намират и дрънкат само общи приказки?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари