Кметовете и съветниците в община Бяла положиха клетва

0
Всички кметски места в общината са спечелени от ГЕРБ
Всички кметски места в общината са спечелени от ГЕРБ Видео: Русе Медиа

Всички кметски места в общината са спечелени от ГЕРБ

Кметът на Община Бяла Димитър Славов заедно с кметовете на малките населени места и общинските съветници положиха днес клетва за новия мандат. Това стана по време на тържествено заседание на Общинския съвет, на което присъства и областният управител Данаил Ковачев. След тайно гласуване в края на сесията бе избран и председател на Общинския съвет – това отново е Мариан Антонов от ГЕРБ. Именно ГЕРБ спечелиха на местните избори всички кметски места.

Кметът Димитър Славов сподели вълнението си да получи отново доверието на своите съграждани. „За мен е изключителна гордост, че за три поредни мандата съм избран за кмет на Община Бяла. За мен това е огромна чест и отговорност. Благодаря на всички беленчани, които излязоха да гласуват, без значение за кого, защото това е най-важното, това е демокрацията. Благодаря и на семейството си, на родителите ми, които са ме възпитали в любов към Бяла, на съпругата и на сина ми, както и на отбора от „кабинет Славов“ и целия екип на общината. Всички трябва да сме един отбор – „отбор Бяла“, и затова благодаря на общинските съветници, с които работихме за Бяла, и се надявам, че така ще е и занапред с новия Общински съвет“, каза Димитър Славов, цитиран от Русе Медиа.

Кметът на Бяла очерта и приоритетите за 2024 г. Приоритет номер 1 е мостът на Колю Фичето, която ще се превърне в туристически обект от национално значение и от догодина ще посреща туристи. Ще се отбележат 100 години на храма „Свети Георги“ в Бяла, ще започне проектът за обновяване на центъра на града, предстои покриването на участък над Беленска река. В момента се проектира тренировъчна спортна зала за всички видове спорт. Продължават проектите със социалните услуги. „Приемаме конструктивни и полезни идея за Бяла от всички политически формации – ще ги обсъдим и ще ги направим общ приоритет. Ще дам всичко от себе си, както и досега, за да направим моя роден град Бяла по-добрия град за живеене“, каза още Димитър Славов.

Клетва положиха и кметовете на населените места: Стърмен – Нели Димова,Лом Черковна – Венета Асенова, Босилковци – Петър Петров, Пейчиново – Иван Иванов, Копривец – Галин Василев, Дряновец – Тихомир Йорданов, Бистренци – Атанас Ленов, Ботров – Дилек Феимова, Полско Косово – Добромир Добрев.

В Общинския съвет ГЕРБ имат 9 мандата, Коалиция „Алтернативата на гражданите“ – 5, ДПС – 2, БСП за България – 1.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари