Пенчо Милков призна за пропуски в първия си мандат

0
Кметът на Русе заяви, че има конкретни идеи за нови стъпки в борбата с неприятните миризми и чистотата на въздуха
Кметът на Русе заяви, че има конкретни идеи за нови стъпки в борбата с неприятните миризми и чистотата на въздуха Видео: Русе Медиа

Кметът на Русе заяви, че има конкретни идеи за нови стъпки в борбата с неприятните миризми и чистотата на въздуха

Кметът на Русе Пенчо Милков положи клетва за втория си мандат начело на общината. На тържествено заседание на Общинския съвет той заяви, че диалогът от негова страна няма да прекъсва и призова всички общински съветници да дават своите идеи за развитието на Русе и общината.

Днес денят е символичен – отбелязваме Световния ден на доброто и Световния ден на незрящите. Неслучайно те са в един ден. Всичко, което ние трябва да правим, е да даваме възможност чрез солидарност и взаимопомощ обществото да се развива“, каза Пенчо Милков, предаде Русе Медиа.

Той припомни, че Общинският съвет е орган, в който хората трябва да излагат смело позициите си, в които вярват, и да ги защитават. „Кметът трябва да протяга ръка към общностите в Общинския съвет, но и не само. Неслучайно тук има много граждани. Смисълът на всичко, за което съм се борил, е протестите да излязат от виртуалния свят и да бъдат в реални. От моя страна имате протегната ръка“, заяви още кметът на Русе.

Пенчо Милков каза още, че предстои труден мандат, защото започват европейските програми и проекти, и Русе трябва да продължи да е във фокуса на държавата. Сред приоритетите му ще бъдат сигурността и чистия въздух. Кметът заяви, че има конкретни идеи за нови стъпки в борбата с неприятните миризми и чистотата на въздуха.

Пенчо Милков призна, че е имало много пропуски по време на първия си мандат: „Ние сме направили своите усилия в различни области, но не навсякъде сме постигнали добър резултат. Не сме били перфектни. Новият принцип, около който ще застана, е общината да е общност на всички русенци. Ще очаквам всеки да направи своите предложения“, заяви още той.

Пенчо Милков получи огърлицата на кмет от и.д.кмет Димитър Недев. Освен него клетва положиха и новоизбраните кметове на кметства: на Басарбово – Николай Колев, Бъзън – Василена Цанкова-Борисова, Мартен – Димо Тонев, Просена – Радостина Давидова, Ястребово – Ехлиман Етем, Николово – Златан Ванев, Ново село -Стефан Цанев, Сандрово – Георги Пенков, Тетово – Калоян Терзиев, Семерджиево – Мюжгян Халилова, Червена вода – Владимир Димитров, Долно Абланово – Петко Савчев, Хотанца – Мелиха Тодорова.

Молебен за здраве и благополучие бе отслужен от Русенския митрополит Наум и свещеници от митрополията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    Точен
    Да отиде на църква свещ да запалиш че опоненти ти бяха гола вода късметлия си не си пропилявай късмета вземи се в ръце щото знаеш че Веднъж е тъкъв шанс при тая избирателност .
  • 22
    3
    Оффф
    Какви пропуски бе, овньо, той е пълен провал. Трябва да си много нагъл и ангьозест, за да мислиш и говориш по този начин.
  • 18
    2
    Бенчо Некадърника
    Имам някои пропуски през първия мандат-пропуснах да найба няколко общинарки, пропуснах да си плащам издръжката на трите деца, ама тя Вгъзилена постоянно иска пари! Пропуснах да оправя улиците, въздуха, транспорта, но не пропуснах да изгоня умните и способни русенци от града. Но не пропуснах да заселя неуки резаци от делиорманските и русенските села, че да гласуват за мене с хартиената бюлетина! Всичко ще оправя, обещавам, както преди първия мандат!
  • 17
    1
    Граждани
    Нагъл и безкрупулен, много лоша комбинация за Русе!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари