Пенчо Милков представи управленската си програма

0
Кметът очерта основните насоки, в които ще работи през следващите четири години
Кметът очерта основните насоки, в които ще работи през следващите четири години Видео: Русе Медиа

Кметът очерта основните насоки, в които ще работи през следващите четири години

Кметът Пенчо Милков представи Програмата за управление на Община Русе за мандат 2023-2027 г. пред общинските съветници. Документът е продължение на Програмата за управление на Община Русе за мандат 2019-2023 г, а целта е да развива потенциала на град Русе като лидер на областно, регионално и национално ниво, информира Русе Медиа.

Кметът очерта основните насоки, в които ще работи през следващите четири години, за да бъде Русе иновативен, зелен и привлекателен град, разработени детайлно:

  • един от най-зелените и чисти градове в България;
  • привлекателен и желан за живот, работа и бизнес, разрастващ се като население и икономически потенциал, притегателен център на индустриални инвеститори;
  • перспективен – в зоната на развитие на Столицата на Румъния Букурещ сме и имаме потенциал за географски и икономически посредник между Букурещ и гр. Варна и между Букурещ и гр. София;
  • модерен развоен център за стартиращи компании, икономически и технологични иновации;
  • дигитализиран – Община, навлязла в технологиите на бъдещето;
  • достъпен за живеещите в него, включително за хората с увреждания и за желаещите да обвържат живота си с града;
  • красив – еталон в България и извън нея;
  • сигурен и спокоен – използване на нови технологии в сигурността, ангажираност на местното управление, отпор срещу вандализма;
  • културен и духовен център за България.

Кметът обясни, че приема обогатяване на програмата и тя вече е допълнена с конкретни предложения, дошли от съветници. Той отговори и на въпроси, свързани с опазването на културно-историческото наследство, инвестициите, Индустриалния парк и др., като отново призова всички към единение в името на Русе. Програмата бе приета от общинските съветници.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    6
    Нито
    протестираме, нито гласуваме, а после защо ни управляват олигофрени и тарикати на дребно Е няма как как да стане, никой не ни е виновен. Точно ей такива като тоя заслужаваме тогава.
  • 8
    5
    Верно ли?
    Даже няма си направя труда да чета лъжите на тоя глупак. ТОЙ Семейство си не оправи , ПРОГРАМА ИМАЛ!
  • 14
    4
    ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ
    Пълни глупости и общи сладки лакърдии без почти никаква конкретика. Хвърляне на пари на вятъра точно в социални дейности, за да се угоди на съратника от Възраждане М. Б. явно. И също за спорт, подкрепа, култура, духовност и дрън дрън ярина, а междувременно само 7 блока за саниране и куп неравности по улици и тротоари, разнебитени алеи, лиспващи скосявания на вело алеи, некачествено направени настилки и т. н.
  • 13
    3
    Дгд
    Боклук
  • 28
    2
    русенец
    Предлагам занапред хора, кандидатстващи за държавни и общински длъжности да се изследват първо за дебилизъм и гьонсуратлък! Тоя още живее във времето, когато по конгреси всеки се насираше да лъже и да предрича светло бъдеще! Тая КУРнелия такъв ни го заби с този идиот...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари