БСП: Във въздуха летят едни милиарди

0
А проблемът във ВиК сектора продължава да си стои...
А проблемът във ВиК сектора продължава да си стои... Снимка: БГНЕС

Във въздуха летят едни милиарди и проблемът във ВиК сектора продължава да стои.

Това каза депутатът от БСП Дора Янкова по време на съвместно заседание на Комисията по околната среда и водите и на Комисията по регионално устройство и благоустройството, предаде Агенция „Фокус“.

„Имаме огромен воден ресурс и водата се губи. Ние сме държавата в ЕС с най-много загуби. Ползваме може би 20%. Стои си въпросът за инвестицията в малките населени места до 3000 човека. Ако ще спасяваме демографските проблеми, ние нямаме инвестиции в малките населени места. Имаме огромни контрасти. Наливат се средства. На нас дори не ни е известно, но направете един сайт в МРРБ, на който да има яснота на всеки планов период за сменените тръби. Да има някаква прозрачност и яснота. Ние трудно като депутати се ориентираме в тази водна реформа, да не говорим за гражданите“, заяви Янкова.

Тя се обърна към МРРБ, като посочи, че имат необходимост да поемат сериозно водният сектор, да видят как работят по места ВиК операторите и представителите. „Пием некачествена вода, системата е тежка за реформиране и е дошло време да говорим практически точно и ясно. Във въздуха летят едни милиарди и проблемът продължава да стои. Иска ми се догодина поне с 1 млрд. лв. да сме свалили да имаме отчетена модернизация на сектора. Хората протестират, защото няма и един ВиК сектор, който да отиде и да каже какво ще ремонтират и, че ще пият качествена вода. Има много пробойни и чисто управленски решения и воля да се дисциплинира средата от горе надолу. Иска ми се да отчитаме реални резултати и хората да ги усещат“, каза още Дора Янкова.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари