ВиК - Русе въвежда новите цени на водата от 1 януари 2024 година

18
Комплексната цена за битови потребители скача над 5 лева за кубик
Комплексната цена за битови потребители скача над 5 лева за кубик

Комплексната цена за битови потребители скача над 5 лева за кубик

Водоснабдяване и канализация“ ООД – Русе уведомява своите клиенти, че на основание Решение № Ц-29 от 22.12.2023 г. на Комисията за енергийно и водно регулиране и Заповед № З-166/22.12.2023 г. на управителя на „Водоснабдяване и канализация“ ООД – Русе, се въвеждат нови цени на водоснабдителните и канализационните услуги, предоставяни от дружеството.

Новините цени са както следва:

  • Доставяне на вода на потребителите: 3,175 лв./куб. м без ДДС, или 3,810 лв./куб. м с ДДС;
  • Отвеждане на отпадъчни води: 0,480 лв./куб. м без ДДС, или 0,576 лв./куб. м с ДДС;
  • Пречистване на отпадъчни води:
    • Битови и приравнени към тях потребители: 0,565 лв./куб. м без ДДС, или 0,678 лв./куб. м с ДДС;
    • Промишлени и други стопански потребители:
      • Степен на замърсяване 1: 0,645 лв./куб. м без ДДС, или 0,774 лв./куб. м с ДДС;
      • Степен на замърсяване 2: 0,980 лв./куб. м без ДДС, или 1,176 лв./куб. м с ДДС;
      • Степен на замърсяване 3: 1,295 лв./куб. м без ДДС, или 1,554 лв./куб. м с ДДС.

Комплексната цена на ВиК услугите за битовите потребители е сбор от цените на трите услуги и е в размер на 4,220 лв./куб. м без ДДС, или 5,064 лв./куб. м с ДДС.

Утвърдените от КЕВР цени влизат в сила от 01.01.2024 г.

Увеличението на цените на водата в Русе е в съответствие с тенденцията в страната, където през последните години се наблюдават редовни увеличения. Причините за това са редица, включително повишените разходи за електроенергия, материали и труд, както и необходимостта от инвестиции в инфраструктурата.

Гражданите в Русе са разделени в мненията си за увеличението на цените на водата. Някои от тях смятат, че увеличението е оправдано, тъй като е необходимо за подобряване на водоснабдяването и канализацията в града. Други смятат, че увеличението е прекалено голямо и ще натовари допълнително бюджета на домакинствата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 14
    28
    Безобразия без край ...
    "Утвърдените от КЕВР цени" - все пак някой трябваше да плати масрафа (сметката) на ВиК далаверата "ВОДЕН ЦИКЪЛ". Не им стигна на ВиК-далавераджиите, че обърнаха града с краката на горе - изкопи, прах, кал, транспортен хаос търпяха русенци, ами сега ще им искат още и пари.
  • 16
    27
    Валери
    Няма цена Пренос от Шварц вал до Русе.
  • 13
    26
    Ти да видиш
    в Сливо поле как си поливат зеленчуците безплатно под чадъра на местния шеф на Вик срещу някой левец в джобчето му и после хайде на пазара.Всичко е за наша сметка -загуби по мрежата,Срамна работа
  • 27
    25
    ptica
    Овчи народ, че търпи всекидневни издевателства, и алчни, некадърни, безсрамни гадове - с ДДС, без ДДС безсрамни, мръсни гадове.
  • 36
    24
    Техасо
    В едно от селата край Русе, известно с това, че там имат разточителни имоти и си живуркат "милионерчетата" на града, има прикачени незаконно и неплащали никога за питейна вода! Поливат си туите и райграсите във вилите, а лятото и си пълнят басейните в дворовете БЕЗПЛАТНО! После това от водното го водят "загуби по трасето" и го калкулират в сметките на изрядните платци! Въобще цялото ВиК и синекурните паразити там си плачат за пълна ревизия и икономическа полиция! ...Обаче няма власт и правосъдие с воля за налагане на ред и справедливост. Ген и манталитет, това е..
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари