БСП в Русе няма да подкрепи Бюджет 2018

0
Според тях парите не се разпределят правилно
Според тях парите не се разпределят правилно

На утрешното извънредно заседание на Общинския съвет съветниците от БСП няма да подкрепят бюджета на Община Русе за 2018 година.

Това съобщиха от централата на социалистите в Русе на пресконференция днес. По думите на представителите на ръководството на групата на социалистите в местния парламент Божидар Йотов, Пламен Рашев и проф. Николай Михайлов причина за отрицателния вот е, че екологията, привличането на инвестиции, повишаването на заплатите, решаването на проблемите с демографската криза не са сред приоритетите на общинската администрация. Според тях не се разпределят правилно и парите за образование и читалища.

"Въпреки повишените данъци, за русенци са неприемливо намалени средствата за местни дейности, образование, здравеопазване и др...Приходната част е подценена, липсва съпоставимост на капиталовите разходи..", коментираха от партията.

На извънредното заседание старейшините от БСП ще предложат половин милион лева да отидат за намаляване на таксите за детски градини и ясли и за повишаване на заплатите на персонала в тях. По време на заседанието ще бъдат направени и други предложения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари