Британски експерти: Полуфабрикатите са вредни, колкото цигарите

1
В Англия 64% от възрастните са с наднормено тегло или затлъстели
В Англия 64% от възрастните са с наднормено тегло или затлъстели

Британски експерти призовават правителството да третира полуготовите храни като цигарите, за да успее да се справи с "мащабното национално предизвикателство" - кризата със затлъстяването на британците, писа британският в. "Обзървър"

Специалистите призовават да се наложат сериозни ограничения на промоциите в супермаркетите на полуготови храни, да се забранят заведенията за бързо хранене до училищата и тв рекламите на пици, бургери и други подобни храни преди 21 часа, пише OFFNews

Призивите идват на фона на съобщенията, че премиерът Борис Джонсън ще обяви "война на затлъстяването" във Великобритания, след като наднорменото тегло бе идентифицирано като ключов фактор, допринасящ за смъртността от COVID-19.

В Англия 64% от възрастните са с наднормено тегло или затлъстели. Премиерът Джонсън казва, че докато е лежал в болница с COVID-19 при тегло над сто килограма, е променил "либертарианските" си възгледи по отношение на теглото и храненето.

Очаква се до края на месеца правителството да обяви серия от мерки за борба със затлъстяването, преди евентуална втора вълна на пандемията от новия коронавирус да удари Великобритания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари