Борисов: Няма по-подготвен от мен за премиер!

0
Господин Борисов се оказа много скромен "нарцис"
Господин Борисов се оказа много скромен "нарцис" Видео: БГНЕС

"Не виждам в ГЕРБ по-подготвен от мен за премиер".

Това заяви премиерът в оставка Бойко Борисов, цитиран от БГНЕС.

"Винаги съм казвал, че трябва да се проверява, когато има съмнения в нещо и това е и ролята на обвинителя. Чл. 7 и чл. 9 съм обяснил как се внася акт на подпис, поради това, че ситуацията беше такава, че бързо трябваше да се реагира с ваксините", уточни Борисов, който бе разпитан в столичното следствие за турските ваксини.

"Обяснил съм защо решението е на подпис и какво сме целели с всичките финансови и икономически обосновки за ваксините с Турция. Точно и ясно. Ако не бяхме дошли тука, щяхте да питате защо не са ни викали. Всички говорим за проверки, разследвания, проверки, разследвания на всички.

След като в пространството се говори за тези ваксини толкова много, трябва да обясним защо сме взели това решение", добави Борисов.

Той обясни, че сигурно ще го викнат да го разпитат и за МиГ-овете. „Страховете, които се насаждаха в българските военни пилоти, че са некачествени двигателите и опасни, днес с над 50 млн. сме заверили сметките на МО за оригинални двигатели на МиГ 29. Така че нашите военни пилоти да бъдат спокойни, защото и ремонтираните са с гаранцията на МиГ. Обещах им и сме го направили”, каза още Борисов.

На въпрос за днешни твърдения на БСП за решения, които е вземал кабинета в оставка, свързани и с назначения на посланици, Борисов отговори, че от ГЕРБ няма нито един посланик, докато във всички мандати е заварвал активисти на БСП в посолствата навсякъде.

Борисов посочи, че днес е дал указания на министрите да работят така, както са работили досега. Попитан дали случващото се днес се повтаря с това от преди 2 г., когато Борисов бе разпитван за полетите на властта, той си припомни, че тогава са говорили за килограм и 200 грама ядки.

"Тогава си извадихме поука – 2 години сандвичи, който си носи в самолета яде. Сега ще си изведем друга поука и ще дойде време, в което действително трудно ще се намират министри", каза Борисов. Той смята, че е абсолютно нормално да ги проверяват, но и каза, че в същото време политическите партии трябва да си поемат отговорността.

„След като врякаха в парламента „Оставка” и „Предсрочни избори”, ние им казахме заповядайте веднага, елате веднага”, подчерта Борисов.

Той каза, че вярва на институциите, включително и на прокуратурата и припомни, че винаги е казвал, че трябва да й се вярва, както и на съдебната система в лицето на съдиите, които вече година и половина имат ново ръководство. Той добави, че само си е позволил да коментира неговото дело.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари