Бойко Борисов отново се ядоса

5
Премиерът разпорежда кога и как да работи Народното събрание
Премиерът разпорежда кога и как да работи Народното събрание

Борисов отиде в Народното събрание и нареди на ГЕРБ извънредно заседание, информира Дир.бг на 14 октомври т.г., след като три пъти не е събран кворум за извънредното заседание, свикано с подписите на БСП и ДПС.

На него депутатите трябваше да решат дали да отменят почти месец дългата си предизборна ваканция. След като до гласуване не се стига, като същински крал-слънце премиерът внезапно се появява в НС, веднага събира подвластната му група на ГЕРБ, на затворени врати издава строгите си еднолични разпоредби и дава брифинг пред журналистите. Помолих ПГ на ГЕРБ да не се подвежда по популизма и откровеното нахалство, което демонстрират наши колеги. Помолих г-н Главчев, ако е възможно да се свика извънредно заседание, да се приемат всички предложения на опозицията в дневния ред, плюс още няколко анкетни комисии, които парламентарната група предлага. Аз мога да помоля моите хора да работят така, че да не говорят хората, че има ваканция.

Това е груб опит за обществена манипулация преди избора за президент, поне аз така възприемам думите на министър-председателя ни, за когото всички, които не изпълняват или дори не предугаждат мислите и дълбоковидната му вътрешна и външна политика, са нахални (Ирина Бокова) или популисти (всички без най-преданите му последователи). Иска ми се в този смисъл колкото може повече нахалници и популисти да има в България, тогава със сигурност ще се появи така чаканата светлина в края на тунела.

Какво още изрича на брифинга Бойко Борисов дори не ми се коментира – всички знаем наизуст изключителните му лични и само лични заслуги за процъфтяващата ни родина и за потъналите в богатство и комфорт българи. Следобед ще ви изкараме цялата сделка за Мини "Бобов дол” как е минала, как е продадена за 1 лв., как е купена за 35 млн. евро, кога, от кои хора и кои депутати са били там, които сега се опитват да се правят на обществени защитници, добавя още Борисов в опита си да приспи протестиращите миньори. До болка познати думи, отдавна омръзнало поведение на човек, който е забравил, а може би никога не си е давал сметка, че говори не човекът Бойко Борисов, а институцията Министерски съвет, чийто председател е. Именно като такъв го възприема светът и съди по него за всички нас, българите. Все по-осезаемо обаче личи колко много той се страхува от Пламен Орешарски и от неговата конфигурация на управление. Защо ли?

Щом толкова явно – и брутално – премиерът разпорежда кога и как да работи законодателната власт, Народното събрание, на кого все още не му е ясно Цецка Цачева на кого ще бъде президент и чий разпореждания ще изпълнява, ако бъде избрана. Всъщност тогава кой точно ще бъде петият ни президент?

Ц. Стайкова

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари