Борислав: Ще стисна зъби и ще се явя на матурата

0
Наръганият в понеделник вечерта абитуриент ще опита да покрие спортната си матура въпреки травмата
Наръганият в понеделник вечерта абитуриент ще опита да покрие спортната си матура въпреки травмата Снимка: Борислав Великов

Наръганият в понеделник вечерта абитуриент Борислав Великов ще опита да покрие спортната си матура въпреки травмата, която е на 2 см от сърцето.

Това каза 18-годишното момче, предава 24 часа.

Борислав се занимава със спорт от 10-годишен. Започнал да тренира джудо в родния Сандански. След 3 години получил множество оферти от различни клубове в страната и решил да продължи в ЦСКА.

Имам 7 купи, те са добро хвърляне, добро представяне и други. Печелил съм и три медала от републикански по джудо и два по самбо. Тези, които не са първо място, въобще не ги зачитам за медали”, разказа младежът.

Той обясни, че в понеделник, още като се качил в тролей №7, видял, че седалката е изцапана с домати и люспи от семки.

Реших да направя възпитана забележка на децата, които го бяха направили, за да могат да си вземат поука и да се замислят. Ако им се бях скарал, нямаше да постигна нищо”, обяснява Борислав.

Подходът му обаче нямал ефект, а хлапетата - между 10 и 12 годишни и от ромски произход, отишли при Георги Георгиев.

33-годишният мъж бутнал Борислав. “Той посегна и аз се обърнах да кажа на приятелката ми да слизаме”, описа ситуацията Великов. Ромът му посегнал два пъти, първия неуспешно.

Ако знаех, че ще ми извади нож, нямаше да го чакам. Зная си възможностите и той нямаше да има шанс, ако не ме беше изненадал”, каза спортистът.

Децата са в група с нападателя. Те нарочно цапат със семки и доматен сок седалките зад шофьора, за да не може никой да сяда там. После по някакъв начин спират шалтера, шофьорът слиза да го включи и в това време малките му крадат парите, цигарите и каквото има”, разказа пред Нова тв майката на Борислав. Тя научила за схемата от шофьора на тролея.

Борислав имал късмет, че осъжданият три пъти Георгиев е използвал швейцарско ножче, което е с късо острие. Раната му е в гърдите. Острието уболо белия му дроб, но не го пробило. Заради близостта със сърцето - на 2 см от него, прокуратурата обвини Георгиев за опит за убийство и днес ще му иска постоянен арест.

Заради нараняването Борислав пропуска изпращането си, което било във вторник. Твърдо решен е обаче да се яви на матурите си въпреки забраната да тренира един месец.

Втората ми матура е спортна. Тя има теория и практика. Ще стисна зъби и ще се явя на нея. Дано раната ми не се отвори”, надява се той. Той иска да кандидатства в НСА като треньор по джудо.

Очаква се Борислав да бъде изписан от “Пирогов” до няколко дни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари