Борбата продължава: Самотен баща има нужда от помощ, за да плати скъпо лечение

1

47-годишният мъж страда от ревматологично заболяване - Болест на Бюргер

Продължава акцията за набиране на средства за 47-годишния Светлозар Дончев от София, който е самотен баща на две деца и е диагностициран с болестта на Бюргер (Buerger's Disease). След поставената диагноза животът му напълно се преобръща, преминава през много трудности, а изпитанието тепърва предстои. Всеки месец Светлозар има нужда лечение, което му струва 2500 лева – сума непосилна за него и семейството му, пише Traffic News.

Болките и проблемите на Светлозар започват през 2019 година, когато, в следствие на силен стрес след тежък за него и децата му развод, се отключва заболяването. Въпреки че диагнозата му е потвърдена от трима независими лекари, той не спира да вярва и да се бори за собствения си живот и този на двете си малолетни деца, които след развода са му присъдени и отглежда сам. Светлозар избира да се бори пред риска да остане в инвалидна количка завинаги. Всеки месец, обаче се нуждае от скъпоструващо лечение, за да продължи да ходи. Преди да заболее, Светлозар е имал сигурна и постоянна работа, с която е издържал и изхранвал децата си. Болестта обаче го прави нетрудоспособен и проблемите му започват да се задълбочават. И точно когато всичко изглежда безнадеждно, приятели на Светльо проявяват милосърдие и солидарност и организират няколко дарителски кампании, чрез които са събрани средства както за лекарства за лечението му, така и за дрехи и храна на децата му.

Болката е невероятна. Получавал съм много бъбречни кризи, но тази болка не мога да я сравня с нищо, много боли, но няма да спра да се боря за живота си и живота на децата ми. Благодарен съм на всички хора с добри сърца, които въпреки пандемията и всички негативни последици от нея, проявиха солидарност и даряват средства чрез които спасяват мен и децата ми. Мечтая един ден отново да съм здрав и да се върна към нормалното си ежедневие и работа. Тогава ще мога да върна на всички хора направеното от тях за мен и семейството ми добро”, каза пред пловдивската медия Светлозар Дончев.

Тежкото заболяване на Светлозар е нелечимо, въпреки че може да се стопира с медикаменти. Лекарят, който досега го е лекувал, му съобщава, че при най-мрачния сценарий е възможно да се стигне до ампутация на краката.

Наскоро Светлозар сменя своя лекуващ лекар, като д-р Росен Разбойников сам го потърсил след като разбрал за неговия случай. Когато се запознали д-р Разбойников установил, че състоянието му не е добро, но му предписал ново лечение.

Под коляното от три артерии работеше само една, което за млад човек, активен и подвижен, води до това, че започват болки дори в състояние на покой. Заради болките Светлозар имаше доста голям прием на опиати на ден. Новото лечение му повлия добре и така значително намалихме опиатите, които взимаше заради болките”, обясни д-р Разбойников.

За да продължи своето лечение Светлозар се нуждае от още средства, с които той не разполага. Именно затова приятелите му решават да организират още една дарителска кампания, чрез която да бъдат събрани необходимите средства за продължаване на неговото лечение, както и за издръжката на двете му деца, които той отглежда сам.

"Нека в този труден за цялото ни общество момент да бъдем съпричастни и солидарни и нека всеки да дари колкото може средства, за да помогнем на Светлозар да оздравее и да се върне към нормалния си живот, работата и грижата за двете си деца", призоваха приятелите на Светльо.

Сметката, по която може да дарите средства и да помогнете на Светлозар, е:

IBAN: BG81STSA 93001528735995

BIC: STSABGSF

Титуляр: Светлозар Николов Дончев

е-mail: [email protected]

PayPal: Svetlozar Donchev

Телефон за връзка със Светлозар за дарение на храна и дрехи: 0877717471

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Анонимен
    Не мога да разбера как може да се търси помощ от хората,а ти самият да не правиш нищо за здравето си.Спри да пушиш и да пиеш,а после търси помощ.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари