Силвана Дончева: Моля ви, помогнете на тати!

5
Светлозар Дончев е самотен баща на две деца и сред малкото хора в България с болестта на Бюргер
Светлозар Дончев е самотен баща на две деца и сред малкото хора в България с болестта на Бюргер Снимка: Личен архив

Светлозар Дончев е самотен баща на две деца и сред малкото хора в България с болестта на Бюргер

Силвана, дъщерята на Светлозар Дончев, който страда от болестта на Бюргер, изпрати писмо до редакцията на Dunavmost със зов за помощ. От години самотният баща се бори с рядкото заболяване. В навечерието на едни от най-светлите празници публикуваме текста на писмото:

„Здравейте, приятели! Казвам се Силвана и съм дъщеря на Светлозар Дончев. Обръщам се към всички вас с молба да помогнете на най-прекрасния баща на света.

Искам да благодаря на тези, които вече са го правили и ви уверявам, че 4 години благодарение на вас добри хора аз, братчето ми и тати оценяваме в буквалния смисъл на думата. Жал ми е за тати, може би щеше да напълни един язовир със сълзите които е изплакал от мъка и болка. Горда съм че имам такъв баща, когато се разболя бях на 14, а брат ми на 7 години и той можеше да ни изостави с тази тежка болест и никой няма право да му се сърди. Преживяхме много, сменяхме училища, местихме се в различни градове, сменяхме лекари, квартири, но въпреки всичко и благодарение на вашата помощ, подкрепа и дарения оцеляхме. Преди няколко месеца направих 18 години и се мъча да уча и работя едновременно, за да можем да продължим да оцеляваме.

Нито аз, нито брат ми очакваме нещо хубаво в предстоящите празници, макар че брат ми има рожден ден и имен ден този месец … Моля да ни помогнете! Баща ни трябва да отиде на спешно лечение в Хасково, а ние трябва да се справим със закупуването на лекарствата му и разбираме се да си платим наема на жилището.

Благодаря на всички вас предварително! Благодаря и на страхотния ми баща, който вече няма крайник, който да не е ампутирано нещо от него, но въпреки това се държи с вдиганата глава и не се предава. Медицината напредва и аз се моля дано преди да е твърде късно да си измисли нещо и тати да оздравее и ние с брат ми да сме още дълги години с него. Позволих си да Ви пиша, защото вече се чувствам пълноценен човек, навършил 18 години и искам всички да знаят, че както тати ни помага до сега благодарение на вас така и аз няма да го изоставя никога. Обичам Ви и желая весели празници и Бог да е с вас! С уважение и огромна благодарност! Силвана Дончева“

Сметката, по която може да дарите средства за лечението на Светлозар е:

IBAN: BG26SOMB91301036661102
BIC: SOMBBGSF
Титуляр: Светлозар Николов Дончев
Revolut: @svetloehzp
Сметка в EasyPay: BG02ESPY40040022598974
Телефон за връзка със Светльо за храна и дрехи за децата е: 0877717471

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари