Боклуците в интернет не честитиха рождения ден на Шиши

0
Заради "Магнитски" милиони не уважиха празника на Делян Пеевски
Заради "Магнитски" милиони не уважиха празника на Делян Пеевски

Заради "Магнитски" милиони не уважиха празника на Делян Пеевски

Днес Делян Пеевски навършва 41 години и за разлика от предишни години публичните честитки за рождения му ден почти напълно липсват.

Малко по-подробни пожелания рожденикът получи от обидно малък брой медии и организации, които не искаме да изброяваме.

За сравнение - миналата година бившият медиен магнат, благодетел и депутат, който не ходи в парламента, получи безброй признания за вярност или ненавист под формата на скърцане със зъби и благопожелания за рождения ден, пише г-н Балев в СЕГА.

Добронамерените субекти и медии го описваха като невиждан дарител, съвършен бизнесмен, рядък законодател. (Без да си покаже трапчинката на челото в НС, от негово име се внасяха закон след закон, кой от кой по-ключови.)

Злонамерените му желаеха симитлийски и прокурорски приключения.

Откак г-н Пеевски попадна под ударите на американския закон и недопустим акт "Магнитски", от него се отдръпнаха и съмишлениците, и враговете.

Дори майката, Шиширодица, която му даде път в медиите, бизнеса и политиката, като настанаха магнитските времена, заяви, че не е свързано лице с биологическия си продължител. Днес няма публично достъпни данни дали майката поне е честитила Деня на рожбата си. Бойко Борисов също не можа да откъсне едно "конграчулейшънс" за Голямото дете на българската политика, а раздава партийни книжки на ПИСАТЕЛИ-ГЕРБ.

По-страшното е, че дори враговете на Пеевски го игнорираха и днес почти нямаше злоради честитки за именития, но забравен бивш наш национален въобщественик.

Слави Трифонов се кара с "боклуците в интернет", които разнасят факти или измислици за здравословното му състояние, сценаристите му се мъчат да сглобят правителство и преговарят с бивши токсични субекти. На видимия и невидимия фронт хората си гледат схемите и почти никой не се сети за рождения ден на този толкова възвеличаван и сатанизиран образ на име Делян Пеевски.

***

Потресен от това обръщане на палачинката в общественото внимание, екипът на нашата рубрика надраска в умопомрачение едно стихче за отбелязване на датата. Стига сме развенчавали героите и антигероите си! Догодина и на Бойко Борисов ли ще забравим рождения ден?

***

Рожден ден :(

Наместо празник, тоя Шишинден

тъгата го държи във своя плен.

Отритнат, сам, от близките предаден,

изпосталял във тежките борби,

дори от враговете си забравен,

лежи облян в катарзисни сълзи.

Катарзисът като верижен трактор

настъпва по веригата в душата:

той беше император, мощен фактор,

но после се обърнаха нещата.

За днешния му празник даже мама

не се обади да го поздрави.

Злодеи му изпратиха пижама -

подарък, на раирани черти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари