Бойкот, скандали и крачка назад за Изборния кодекс

0
„Продължаваме промяната" и „Демократична България" обявиха, че няма да влизат в пленарни заседания заради промените
„Продължаваме промяната" и „Демократична България" обявиха, че няма да влизат в пленарни заседания заради промените

„Продължаваме промяната" и „Демократична България" обявиха, че няма да влизат в пленарни заседания заради промените

Традиционното отваряне на предизборния кодекс доведе до бойкот, скандали и отправен ултиматум. След среднощно близо 18-часово заседание по промените в Изборния кодекс споровете продължиха и днес, предава bTV.

В знак на протест „Продължаваме промяната“ и „Демократична Българиябойкотират заседанията и ще влязат в залата, когато се разглежда Изборния кодекс. Те са възмутени от връщането на хартиената бюлетина и начина по който ще се случва машинното гласуване. Връщането на смесеното гласуване се подкрепя от ГЕРБ, ДПС и БСП. Въпреки това от ГЕРБ са склонни на отстъпки.

„Тази нощ беше един фарс, една подигравка, в която всички маски паднаха. Премахване на район чужбина, вдигане на прага за заявленията. Тази битка продължава на улиците, защото няма гражданин, който да приеме тази гавра“, обяви председателят на групата на „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров.

Продължаваме промяната" и „Демократична България" обявиха бойкот на заседанията до влизането на Изборния кодекс в зала.

„Коалицията на реванша се сглоби и имаше своето бойно кръщене“, обяви съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов.

Междувременно лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска да се даде крачка назад за закриването на Обществения съвет и за по-трудното отваряне на секции зад граница.

„По техния Избирателен кодекс, с техните министри, с техния вътрешен министър сме ги победили с над 5%. Ние искаме справедливост. Молбата ми е да не бързат“, добави той.

Доскорошните партньори от БСП се възмутиха, че се създава истерия около хартията и машините.

„Не се гнусят да гласуват със статуквото ГЕРБ и ДПС за Украйна, за плащане на самолети. Не е проблем да въвличат България във войната, но е проблем, когато БСП, ДПС и ГЕРБ гласуват заедно по други закони“, обясни Корнелия Нинова.

ДПС поискаха разговори на лидерско ниво за машините.

„За тях е по-важно Венецуелската машинация да им произведе властта отколкото доверието на българските граждани. щом те могат да блокират орлов мост, ние можем да блокираме цяла България, подчерта Мустафа Карадайъ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    123
    ние ще блокираме това, ние цяла България. за етнически турчин тези приказки не говорят никак добре. наглеят и вече е сигурно, че ни превземат.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари