Бойко Найденов: Убийството на Красимир Каменов – Къро е част от пъзела, който се нарежда в страната

0
Той беше сочен като свидетел, като поръчител на убийства, поясни бившият директор на Националната следствена служба
Той беше сочен като свидетел, като поръчител на убийства, поясни бившият директор на Националната следствена служба Снимка: bTV

Той беше сочен като свидетел, като поръчител на убийства, поясни бившият директор на Националната следствена служба

Убийството на Красимир Каменов – Къро е част от пъзела, който се нарежда в страната след 1 май. Това заяви в студиото на bTV Бойко Найденов, бивш директор на Националната следствена служба. Той коментира не само показното убийство в ЮАР, но и трусовете в съдебната власт у нас.

Без да имаме някаква специално информация, все пак в тази ситуация (убийството на Къро – б.р.) може да става дума за един елемент от пъзела, който се нарежда в момента в нашата страна. Той беше сочен като свидетел, като поръчител на убийства. Изведнъж се случва това. Аз лично не бих могъл да подмина версията, че е свързано с настоящите събития“, обясни той.

Бойко Найденов припомни, че докато той е бил част от Националната следствена служба Красимир Каменов – Къро е бил част от оперативно интересните лица. И допълни, че той е бил задържан във връзка с наркоразпространение. „Не зная какво се е случило с делата след поето напускане. Това, което зная към момента, е, че живееше в чужбина и беше издирван от Интерпол за различни престъпления“, допълни той.

Бившият директор на Националната следствена служба подчерта, че е възможно Красимир Каменов – Къро може да ръководи бизнеса си у нас от разстояние. Бойко Найденов е притеснен, че е възможно България да се върне към 90-те години на миналия век, когато престъпните босове си разчистваха сметките по този начин – с показни убийства.

„От 1 май насам държавата не е същата – видяхме, че имаше взрив. Какъв беше и защо беше – до момента не се знае. И за мен в момента рязко се повиши ролята на министъра на вътрешните работи, защото принципно от МВР трябва да бъде разкрит генезиса на тези вътрешни противоречия в прокуратурата, в съдебната власт, във взаимодействията между магистратите и политиците“, каза още той.

Според него службите за сигурност трябва да са много активни в момента.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари